Workshop transformatie Innerlijk Kind 4 daagse in juli 2017-nu met vroegboekkorting tot 1 mei! - Spiritueel Aanbod - Aanbod Info

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Workshop transformatie Innerlijk Kind 4 daagse in juli 2017-nu met vroegboekkorting tot 1 mei!

April 2017 > week 17
Naamloos 1

Praktijkhuis De Clerck

 Krachtige Workshop  Frozen Body Innerlijk Kind 4 daagse workshop 6 juli-7 juli-8 juli-9 juli.

Reacties van de groepen die workshop meegedaan hebben.

Wat vond je in het algemeen van de “FROZEN BODY”-workshop?

- Opstelling van het innerlijk kind was een bevrijding voor me, de inzichten en tools dat je ons aangereikt hebt. Na de eerste dag ondervond ik al een verandering door mijn gedrag-patronen en overtuigingen te analyseren. Voor mij persoonlijk mocht de workshop zeker langer duren. Was boeiend-leerrijk en bevrijdend!

- Eindelijk een workshop waar ik mijn eigen mocht zijn en mijn gevoeligheid mocht tonen .Tekortkomingen doorprikken en loslaten. De opstelling was nieuw voor me en daardoor ook ontroerend hoe we ons innerlijk kind verwaarloosd hebben. Ik ben dankbaar en fier op mezelf dat ik mijn angsten en vrees om mee in groep te starten in het begin overwonnen heb en de tip en tools waren een bijzonder hulpstuk. Bedankt aan iedereen van de groep die meegewerkt heeft aan mijn proces en dank je wel .

- Wat ik interessants vond aan de workshop: Innerlijk kindwerk . Elke bijeenkomst was interessant en de inzichten en situaties verrijkend. Ik was zelf verschoten dat loyaliteiten zo ver kunnen gaan en dat we dankbaar mogen zijn naar onze ouders toe. Tot weldra.

- De oefeningen van de glimlach had ik nog niet mogen meemaken. Innerlijk kind opstelling. Uitgebreide informatie en de antwoorden op de vragen die ik had. Een fijne persoonlijke mail begeleiding dat me hielp in zware confronterende dagen! Tools en tips die ik nu toepas en waar ik veranderingen in voel en zie na een jarenlange zoektocht. Bedankt Sabine.

-De inzichten van de ziel was iets dat ik naar uit keek, wat belemmerde mij me. De opstelling van het Innerlijk Kind, tranen en pijn mochten toegelaten worden. Voor mij was het een ontdekkingsreis(groepsgebeuren). Dat het eigenlijk makkelijker is dan ik dacht om zaken los te laten en mijn verdriet en angsten er mochten zijn in groep. De start van een mooie reis.

- De theoretische uitzetting. Het oefenen in groep. Duidelijkheid van wat van mij is en wat niet van mij was. Mijn grenzen trekken en overtuigingen loslaten. Het was een warme groep en een super lieve warme Sabine.

- Opstellingen en groepswerk cirkels waren indrukwekkend en helend. Ik had twijfels om mij in te schrijven, maar bleek dat onze groep twijfelaars waren. Dat was ons thema dan ook in groepsverband. De oefeningen met onze babyfoto’s waren zeer pijnlijk eerst maar de inzichten nadien krachtig. Spiegelwerk behoorlijk zwaar en confronterend. Transformatie begeleiding was een grote steun voor me, dank je wel Bienneke. Tot de volgende workshop!
 

Vrijheid-bevrijding-liefde-vertrouwen-krachtig

Wil jij je ontplooien-tonen-herkennen-groeien-loslaten-delen-genieten van al het moois dat jij in je hebt? Door intens samen met innerlijk kind therapie in groep aan de slag te gaan, ontstaat er een wondermooie band . Je groeit en ontdekt dat LIEFDE in jou zit en je voelt echt de liefde in deze workshop. In meerdere groepen gebeuren er mooie wonderen, angsten vallen weg, inzichten komen waar jij gestopt bent met puur te zijn. Inzichten en veranderingen komen , omdat jij open staat voor groei, voor te DURVEN leven zonder pijn en verdriet, zonder schuldgevoelens waar jij mee opgezadeld zit door je voorouders. Verdriet door gebeurtenissen die zich herhalen, waar je telkens een spiegel krijgt maar niet weet hoe je deze mag plaatsen. Mag jij je laten schitteren na zoveel jaren opoffering, pijn en angsten. Tijdens de workshop werken de intense oefeningen enorm door.

Ik nodig je uit om mee te stappen in dit groeiproces voor je.

Voel of jij hiervoor klaar bent om balasten las te laten en een gevoel van vrijheid te mogen ontvangen.

Verleden-heden-toekomst

Dat kan tijdens de workshop Innerlijk Kind. Deze 4 krachtige innerlijk kind workshop dagen ontdekken onder andere inzichten in jezelf, jouw rol in het gezin, de psychologische achtergronden van jouw handelingen en gedrag en de spirituele levenslessen die in alles wat je meemaakt verborgen zitten. Slechts een bevrijd hart kan werkelijk liefhebben. Inzicht en acceptatie van je verleden opent die weg en schenkt je innerlijke rust en vrede met jezelf. Inzichten dat je vrij maakt. Onze kindertijd is bepalend voor hoe we als volwassene in het leven staan: onze relaties, op ons werk en in ons innerlijk leven. Overleven doen we onze jeugd wel, maar helaas veelal dankzij de verdringing van gevoelens en ontkenning van de waarheid. Zo maken we onszelf wijs dat we een fijne jeugd hebben gehad. Eenmaal volwassen blijken deze overlevingsmechanismen ons behoorlijk tegen te werken en dit maakt het ons moeilijker en pijnlijker dan het nodig is infeite. We dragen een bagage mee dat overbodig blijkt te zijn en via de workshop kan je deze stuk voor stuk beginnen ledigen.

 

Voor wie

Deze workshop is geschikt voor iedereen die vrede wil sluiten met zichzelf/ zijn/haar verleden en de wonden helen uit onze kindertijd. Die inzicht en verdieping zoekt in zichzelf. Want het verwerken van je verleden en het een plaats geven wat er gebeurt is geeft je de ruimte en diepte om je ziel te verkennen. Tijdens deze 4daagse workshop word je meer en meer bewust van de reden waarom je hier bent en de weg die je als ziel te bewandelen hebt. Je kan als individu deelnemen, maar als koppel is het voor jullie zelf een zeer mooi geschenk. Omdat je elkaar op een andere manier gaat ZIEN, waarderen en respecteren. Het ZIJN kan pas als het verleden wordt hersteld, het aanbod op de markt is zo groot dat we niet weten wat goed is voor ons proces, en ons Wezen zijn vergeten.

Resumerend ga je tijdens de workshop:

·         Inzicht krijgen in je schaduwkanten zodat je zwakte je kracht mag worden.

·         Leren de weggestopte gevoelens te voelen en een plaats te geven.

·         In groep je mogen uiten, mogen groeien.

·         Je pijnpunten herkennen-loslaten.

·         Inzicht krijgen in verlammende angsten deze een plek te geven.

·         Liefdevol met jezelf(en je omgeving) om te leren gaan.

·         Je grenzen tonen-waarderen en respecteren voor jezelf

·         Bij jezelf te blijven i.p.v. bij een ander.

·         Eigenwaarde en eigenliefde toelaten.

·         Kritiek, schuld en schaamte naar jezelf en andere los te laten.

·         Je eigen plaats innemen en geen erkenning bij anderen zoeken.

·         Uit je slachtofferrol stappen en je eigen verantwoordelijkheid opnemen.

·         Accepteren en aanvaarden wie jij bent. Een liefdevolle ziel.

·         Je innerlijke kind erkennen(herkennen) en er leren mee om te gaan.

 

INNERLIJK PROCES

Werkelijke groei is ondenkbaar als je  jezelf niet kent. Deze workshop geeft je de mogelijkheid  tot zelfkennis te komen en geeft je een sterke basis voor een nieuw begin. Je gaat bewust worden van jouw onbewuste blokkades en die je belemmeren op alle vlakken. Je komt in jouw kracht te staan. Het is een diepgaand proces van zelfinzichten.

 

 

ACHTERGROND

Van kind zijn naar volwassenheid.

Onze kindertijd is bepalend voor hoe we als volwassene in het leven staan. In onze relaties, op ons werk en in ons innerlijk leven. Als we ons niet bewust zijn van de gevolgen die onze opvoeding heeft gehad, lopen we de kans de relatie van onze ouders, voorouders te herhalen. Dit is eenmaal de loyaliteit dat we hebben. Dit heeft gevolgen voor het individuele pad van jouw ziel. Bewustwording  van de patronen, de overlevings- en verdediging strategieën maken je vrij om jezelf te worden. Los van je ouders en hun zielen pad. We hebben het niet in de gaten dat we onze ouders- voorouders kopiëren, we willen het anders doen en zolang je zich vasthoud aan het verleden, is het moeilijk om zich vrij te voelen. Wat zich voor het 7de levensjaar heeft vastgelegd laat zich niet wegdrukken, met alle emotionele gevolgen van dien, dat zelfs tot een ziekte kan teweegbrengen. Om de pijn niet te voelen, plaatsen we deze ergens op. Het merendeel waarom alles zo gebeurd beseffen we niet, omdat dit in het onbewuste zit, 10% van alles doen we bewust. Maar we ondergaan de pijn wel, en zo ontwikkelen we een strategie om te overleven, we kunnen niet een op een knop duwen “deletend” en dit uit ons systeem verwijderen zolang we er ons niet echt van bewust zijn dat dit loyaliteit is. Daarmee hadden we niet in te gaten dat we hierdoor onbewust gevoellozer werden en ons gingen richten op maatschappelijke dingen en prestaties leveren. Precies hoe we het van onze ouders geleerd hadden. En wat wijzelf echt willen, werd weggeduwd.. Dat onze ouders eigenlijk vaak zelf emotioneel nog kinderen waren en emotioneel niet capabel om ons te helpen, dat zagen we niet. We bleven maar zoeken naar hun erkenning (en nog!). We gingen ons verantwoordelijk voelen voor hun geluk en van de mensen om ons heen waarbij we onszelf en onze gevoelens vergaten. We werden eigenlijk ouders voor onze ouders i.p.v. kind te mogen zijn. Zo ontwikkelden we een strategie va, anderen te helpen, het redders-syndroom, omdat we wisten hoe zeer het doet als je altijd er allen voor staat. Zo kon je jezelf staande houden en je kwetsbare, eenzame, verdrietige, boze, misbruikte en onmachtige “ikje” verborgen houden. Het masker was opgezet en geboren!. Maar diep vanbinnen weet jij nu beter, vind jij dat de tijd er is om het roer om te draaien, in je kracht willen te staan, er mogen zijn, en gezien mogen worden op alle vlakken! De ervaring die je had met anderen, je werk, vriendschappen, een relatie die weer op de klippen loopt…of wat je ook tegenkwam in jou leven zeg je nu tegen jouzelf dat dit mag stoppen. En gelukkige maar, want  in deze grote schoonmaak dat jij wilt aangaan, mogen we ons bewust worden van al de diepe lagen, deze zijn als een ajuin die je één voor één gaat afpellen. Het plattegrondplan dat je van je ouders en hun ouders hebben meegekregen bij de geboorte, gaat je nu bestuderen. Zo leren we onszelf werkelijk kennen in alle toonaarden: licht of donker. We komen in resonantie met onszelf. We mogen onder ogen durven zien dat vele van ons zijn opgegroeid bij ouders die het zelf moeilijk hadden en  niet in staat waren om er te zijn echt voor ons, wat wij nodig hadden, de aandacht en erkenning(herkenning) van hun ontvangen. Een schouderklopje dat we het toch op onze manier het goed deden….

Workshop inhoud

Tijdens de workshop gaan we stap voor stap contact maken met een deel (rollen) van jouw innerlijk kind, die je nu weerhouden in je eigen kracht te staan. Je gaat leren je denken los te laten zodat je weer op je gevoel en intuïtieve leert vertrouwen. De rollen die je bent gaan spelen en de daarbij horende overtuigingen komen aan het licht waardoor je inzicht krijgt in de barrières die je nu ervaart.

Oefeningen:

Loyaliteiten terug geven aan je vrouwenlijn-moederlijn

Is het een gevoel- of is het een emotie.

Innerlijk kind opstelling die heel krachtig is !

Meditatie oefeningen- innerlijk kind meditatie

Ontspanningstechnieken-dansen-zingen

Het wetend veld/je trilling/oefeningen in samenwerking groep

Welke sub-persoon neemt het roer over?

Welke chakra is geblokkeerd ?

Chakra oefening aanleren schoonmaken

In welke modus zit jij, zodat je innerlijk kind niet vrij kan ademen?

Gekwetst kind-boos kind-innerlijk kind oefeningen

Oefeningen “resonantie” wat wil je? Je trilling leren verhogen.

De kracht van affirmaties-visualisatie

Tempelreiniging lichaam

Innerlijk kind werken (graag foto’s van kindertijd-ouders –broer en zus )

Symptomen/pijnen- de link naar jou gezondheid-het verband met je voorouders.

Lot teruggeven aan je voorouders-angsten-verdriet-woede dat niet van jou is.

 

 

Door een hechte groep te vormen krijgt iedereen de gelegenheid zich te ontplooien en ontvang je ook inzichten als representant. Het innerlijk kind is de fundering van de workshop. Je ontvangt een INNERLIJK KIND opstelling .

Leren gevoelens toe te laten dankzij representant rol te delen.

Wat heeft het Innerlijk kind nodig? Via een opstelling Innerlijk kind komt er vele emoties los, het is een groot geschenk voor jou beide.

Alles wordt in groep besproken en er is een code van geborgenheid en wat er zich telkens afspeelt blijft tussen de groep.

Ieder mag zijn verhaal doen, mag zich uiten, mag zich laten zien in de groep.

Iedereen krijgt een begeleiding, en indien nodig kan er individueel verder gewerkt worden.

 

 

Voor wie deze workshop?

Voor volwassenen, mannen en vrouwen die hun leven zelf in handen willen nemen. Die los willen komen van minderwaardigheid- onzekerheid-angst- verdriet- misbruik-schuld- en schaamtegevoelens of onbenoembare gevoelens die hun leven saboteren en uit hun kracht halen. Die vanuit hun diepste kern willen leren leven en hierbij bereid zijn eerlijk naar zichzelf te kijken en een innerlijk groeiproces aan willen gaan.

ZELFINZICHT

Zelfinzicht is essentieel om je leven te kunnen veranderen. Je gaat jouw pantser en de bijhorende maskers afgooien zodat je je werkelijke ZELF kunt gaan ontmoeten. Je gaat je losmaken van overtuigingen en beperkingen die je nu weerhouden jezelf te zijn. Opgebouwde angsten en boosheid, afhankelijkheid of verdriet of onvrijheid (bv in relaties) komen in een ander licht te staan en kunnen worden geheeld. Zo ga je alle pijndelen- die lange tijd bevroren waren helen en op laten groeien naar de leeftijd die jij nu hebt. Daarnaast ga je leren je grenzen te trekken, hoe je gebruikt hebt en welke gevolgen dit heeft gehad. Zonder grenzen laat je over je heen lopen! Je kan je grenzen niet aangeven als je niet eerst innerlijk geveld hebt waar ze liggen. Zonder grenzen ben je dus niet in staat met beide benen op de grond te staan, je eigen kracht te voelen en een gezonde eigenwaarde, respect en liefde voor jezelf te hebben. Het komt ook veel voor dat de trauma’s in je leven  je  innerlijk klein hebben gemaakt waardoor je dit gaat compenseren in je je dagelijks leven, dit kan van roken zijn tot emo-eten. Of te veel compenseren en meer op de buitenwereld gericht zijn, een nep-status aannemen. Dat betekent dat je innerlijk afwezig bent en een doelwit bent voor mensen die je energie uitputten in plaats van energie te geven. Dit kan zich uiten van het overnemen van emoties van anderen. Je raakt verstrikt in “wat is van mij en wat is van een ander?”  Jezelf verliezen in een ander waardoor je jezelf kwijtraakt  en diep ongelukkig gevoel hebt….

 

 

Belangrijk informatie van de workshop:

We vormen een groep voor 4 dagen. . Alles wat los komt een plek te geven, te beleven en te doorvoelen en te accepteren. In een veilige warme respectvolle ruimte krijg je alle ruimte jezelf te zijn en eindelijk eens op de voorgrond te staan dan alsmaar op de achtergrond!

Indien jij denkt dat jij hier klaar voor bent mag je zich inschrijven via: info@praktijhuis-declerck.be

Datums workshop: Donderdag 6 juli- vrijdag 7 juli- zaterdag 8juli-zondag 9 juli 2017.                

         

                                  

Uur: 10u tot 17 (kan uitlopen)

Prijs workshop: 360 euro ( inbegrepen INNDERLIJK KIND OPSTELLING!) Bij inschrijving  en betaling voor 1 MEI  2017 mag je – 80 euro in vermindering brengen (280 EURO)

Bij inschrijving 100 euro voorschot.

Water-thee en versnaperingen zijn aanwezig.

Broodjes kunnen besteld worden voor de lunch. Dit meedelen telkens voor 10u.

Meebrengen: pantoffels of sokken- gemakkelijke losse kledij. Schrijfgerief.

Max aantal: 12 personen.

Nuttige informatie: u kan ons bereiken op 0499 41 51 94 voor aanmelden inschrijving.

 

 

 

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu