Waar kies jij voor? Strijden of goed geworteld in jezelf staan? - Spiritueel Aanbod - Aanbod Info

Ga naar de inhoud

Waar kies jij voor? Strijden of goed geworteld in jezelf staan?

Oktober 2021 > week 43
Naamloos 1

 

 

Het leven zit vol met keuzes en welke keuze maak jij?

Strijd je tegen vanalles en nog wat? 
Probeer jij jouw gelijk te halen bij Jan en alleman.
Probeer jij anderen te overtuigen van jouw gelijk? 
Of doe je er alles aan om goed geworteld te zijn in jezelf en dit ook te blijven? 
Toets jij diep van binnen bij jezelf wat anderen, de overheid, wereldleiders, jouw baas, of wie dan ook beweren? 

Toetsen?
Jawel, toetsen!
Dat kan…
Hoe meer je terug in jezelf woont en diep in jezelf geworteld bent, hoe minder je gaat strijden…

 

Bomen komen toch ook niet massaal in opstand omdat ze de wind van voren krijgen of een storm over zich heen krijgen? Nee, ze vertrouwen erop dat ze zich door de jaren heen diep geworteld hebben in de bodem van moeder aarde. Ze buigen mee met de wind zodat de wind mooi over hen heen kan razen en ze blijven vertrouwen, in de wetenschap dat de storm voorbij gaat. Telkens weer gaat op een bepaald moment de wind liggen. Dan is hij uitgeraasd… Bomen weten ook dat ze wind en storm niet kunnen uitroeien. Het hoort bij het leven… Het doet hen groeien en sterker worden. Maar dat kan een boom enkel als de boom bij zichzelf kan blijven… Als de boom zijn kracht zou weggeven aan de wind of de storm, dan is het toch logisch dat hij vroeg of laat gaat ontwortelen? Misschien wel doormidden kraakt en omver geblazen wordt. 

Van bomen kan je dus veel leren en soms hebben ze je ook iets te vertellen… Zeker als er in jouw leven iets gebeurt waarbij een boom betrokken is. Ik denk bv aan het omvallen van een boom in jouw tuin… Soms laten we onze problemen ook zo groots uitgroeien dat we er letterlijk bij omvallen. Daarom zijn we ons daar niet altijd bewust van en gaat die boom ons dat duidelijk tonen. Dan kan je eens kijken wat kritiek met je doet? Of wat een flinke ruzie met jouw binnenwereld doet? 

Het leven is bedoeld om je te verrijken met ervaringen die je meer en meer in liefde brengen met jezelf. Het leven op zich zal daar ook alles aan doen om je bij de beste versie van jezelf te krijgen. En toch kruisen er lastige zaken ons pad. Ik vertelde je reeds van mijn long-ontsteking in mijn vorige mail… Een ontsteking = een conflict.

Je motor van jouw auto start ook nadat je de sleutel of de startknop hebt ingedrukt. In jouw motor komt er een ontstekingsvlammetje dat de motor van jouw auto in gang zet. Er wordt een conflict gecreëerd om in dit geval jouw motor in gang te krijgen. Wij zitten eigenlijk met veel conflicten in onszelf. En als je die innerlijk niet weet op te ruimen, maar ze eerder een plaats geeft tekens de storm weer gaat liggen, dan kan jij misschien ook zien dat wat is gaan liggen in jouw systeem er nog steeds is… Vroeg of laat steekt het de kop weer op. 

Dat er veel onbewuste processen zijn dat is duidelijk. Maar wat onbewust gebeurt in jouw systeem wil jouw bewust-zijn bereiken. Het zal er ook alles aan doen om dat te bereiken. Wat het leven wil dat alles geleefd wordt. Als er iets in jouw leeft dat niet geleefd is, maar eigenlijk in een gevangenis in jou aanwezig is, dan moet dit vroeg of laat weer vrij komen. Dat is toch ook zo met de gevangenen in onze gevangenissen? Op een bepaald moment zit hun termijn erop en komen ze vrij. Willen of niet. Mensen die onbewust door het leven gaan, en in deze tijden gebruiken veel mensen de term ‘niet wakker’, zijn eigenlijk mensen die gescheiden leven van hun innerlijke mogelijkheden. Maar weet goed dat alles omkeerbaar is. Altijd! Alleen jij beslist!

De tijden waar we nu in leven kunnen je enorm verwarren… Dat begrijp ik als geen ander. Maar dan is het tijd om jezelf te ont-warren. We moeten hier doorheen en we gaan er ook doorheen gaan. De vraag is hoe jij dat gaat doen? In vertrouwen? Terwijl je jezelf steeds meer verlicht (lees: minder zwaar en meer licht in jezelf maakt). Of in angst die de ME-dia op je afvuurt? Een dia is een stilstaand beeld waar licht op gezet wordt en uitvergroot op een scherm wordt geprojecteerd. Remember? Een negatief wordt door het licht en spiegelwerk positief. Tijd om stil te staan bij de ME, jouw ME, niet?

 

Wel,...

Dan is een INFO@B-One-Moment meemaken de eerste stap.
Op 1 November om 19h30 is het volgende moment.
De groep(en) die moesten opstarten zijn, vermits ik ziek was, uitgesteld.
In december 2021 start GROEP 10 op zaterdagen op. 
12 zaterdagen komen de deelnemers samen in de B-One-Aka-Dee-ME in Boechout.

Groep 11 start op in de loop van 2022 op en deze zal in NL doorgaan.
Ja het is zover! 
We gaan ook naar Nederland. 

 

Je hebt ook een light versie voor Teachers en Parents:

De B-One-Teacher-Training-GROEP-F start op in januari 2022 en gaat door tijdens 9 woensdagnamiddagen van 15h00 tot 20h30 in de B-One-Aka-Dee-ME in Boechout. 

 

De B-One-Parent-Training-GROEP-A start op in Januari en gaat door op 10 donderdagavonden van 18h30 tot 22:00. 

 

Je komt er alles over te weten tijdens het B-One-INFO-Moment van 1 november 2021. En wat je waarschijnlijk niet weet is dat de B-One-Aka-Dee-ME dan net 1 jaar open is. We hebben een jaar geleden niets kunnen doen. Want toen startte de 2de lockdown… 

Tijd om het een beetje te vieren! Wie effectief aanwezig is neemt sowieso een extra cadeautje mee naar huis. Aan wie via ZOOM volgt, wat ook mogelijk is, kan ik dat helaas niet letterlijk meegeven. Zie ik je dan? Wat heb je te verliezen? Je hebt alleen maar te winnen. Ook al gaan we verder niet met elkaar in zee… Ik ga je overspoelen met nieuwe inzichten en veel eye openers… Dat weet ik nu al… 

 

Schrijf je HIER in!

Ik kijk er naar uit om jou te ont-moeten :-)

 


Terug naar de inhoud