Tweedaagse workshop - Spiritueel Aanbod - Aanbod Info

Ga naar de inhoud

Tweedaagse workshop

April 2019 > Week 16
Naamloos 1

 

(Photo designed by Kjpargeter - Freepik.com)
Every-body has a story

 

Tweedaagse workshop

 

Je gezondheid wordt niet alleen bepaald door hoe je leeft, maar ook door waar je leeft, geleefd hebt en wat je (zelfs al heel jong) als kind ervaren hebt.

 

Ingrijpende gebeurtenissen in onze kindertijd hebben een grote impact op ons lichaam en onze geest. Als je opgroeit in een gezin waar veel geweld is of zelf het slachtoffer bent van geweld, verwaarlozing, misbruik, … laat dat sporen na. Je lichaam gaat in een toestand van constante paraatheid (= verhoogde stress) omdat je op je hoede wilt zijn voor wat misschien komen zal. Je zenuwstelsel verliest zijn veerkracht waardoor ook situaties waarin helemaal geen gevaar dreigt een bron van stress zijn.

Wanneer de emoties (angst, boosheid, verdriet, …) te overweldigend zijn, zorgen onze hersenen ervoor dat de herinneringen worden opgeslagen op een plek waar we geen toegang toe hebben.

 

Als lichamelijke symptomen tot uiting komen in ons volwassen leven, leggen we de link niet met hoe we ons gevoeld hebben en hoe er met ons werd omgegaan in onze kindertijd.

 

Via lichaamsgerichte oefeningen en opstellingswerk met de interactieve zelf-resonantie methode kunnen we daar opnieuw contact mee krijgen. Meer info over deze methode kan je vinden op http://www.life-quality-coach.be/interactieve-zelf-resonantie/

 

Deze workshop bestaat uit:

  • korte theorieblokken over de samenhang tussen trauma, zelfbewustzijn, stress en lichamelijke symptomen.
  • een theoretische onderbouwing van de werkwijze die in deze workshop wordt gebruikt, de zgn. ‘interactieve zelf-resonantie’ een specifiek voor traumaverwerking geschikt gemaakte opstellingsmethode die gebaseerd is op het werk van de Duitse psychotherapeut dr. Franz Ruppert en wordt aangevuld met inzichten uit het werk van Pat Ogden en Janine Fisher.
  • de mogelijkheid om de samenhang tussen je eigen lichamelijke symptomen, je mogelijke traumatisering en je eigen ontwikkeling te onderzoeken.
    ​Dat doen we met behulp van :
    - ‘interactieve zelf-resonantie’ 
    - korte, geconcentreerde, lichaamsgerichte oefeningen gericht op waarneming en lichaamsbewustzijn

Tijdens deze twee intensieve dagen kan je (ook als resonantiepersoon) persoonlijke inzichten krijgen in de samenhang tussen psychotrauma, lichamelijke symptomen en jezelf.

 

Data:              27 en 28 april 2019 van 9u30 tot 17u

Locatie:         Centrum Voelen, Sint-Annastraat 7, 9810 Eke-Nazareth

Prijs:              met een eigen opstelling: 225,00 euro (max. 6)
                       als resonantiepersoon: 150,00 euro
                       Incl. syllabus, drank en versnaperingen, excl. lunch.

 

Meer info en inschrijven: carine@life-quality-coach.be - 0472/285 195 – contactformulier op de website http://www.life-quality-coach.be/contact/

 

(Photo designed by Kjpargeter - Freepik.com)

Terug naar de inhoud