Sterven - Het Proces van Teruggeven - Spiritueel Aanbod - Aanbod Info

Ga naar de inhoud

Sterven - Het Proces van Teruggeven

Maart 2020 > Week 10
Naamloos 1

Sterven - Het Proces van Teruggeven

3-daagse maart 2020

 In resonantie met de 7 Stralen

maart - juni 2020

 Volle Maan Meditaties

maandelijks

 

www.schoolofoccultmeditation.com

 

 

Sterven - het Proces van Teruggeven

3- daagse donderdag 26 t.e.m. zaterdag 28 maart 2020

10:00 – 19:30 h

 

 

Een ding weten we zeker wanneer we hier op aarde geboren worden, dat we op een dag gaan sterven. Misschien zijn we benieuwd naar wat er ons te wachten staat of maakt het ons bang en denken we er liever niet aan. En toch… klaar zijn voor de dood helpt ons om voller te leven.

Wat hebben we nog niet uitgewerkt, met wie hebben we ons nog niet verzoend, wat is nog niet uitgesproken, zodanig dat we in vrede kunnen gaan? Wat wacht ons aan de “overkant”? Is er zo wie zo een overkant?

 

In deze 3 dagen zullen we:

 

- de dood en het stervensproces benaderen vanuit verschillende gezichtspunten: Westers occultisme (H.P. Blavatsky and Alice A. Bailey), Egyptische mythologie, Tibetaans boeddhisme...

- onszelf voorbereiden om te sterven door ons eigen afscheids- en stervensproces te ondergaan, wat een diepe heling, vergeving, aanvaarding en meer liefde voor het leven kan geven

- ons eigen doodsmasker maken en een toeschouwer zijn van onze eigen dood en uitvaart

- mediteren op de dood en sterven

- fragmenten lezen uit het Tibetaanse Dodenboek

- fragmenten lezen uit het Egyptische Dodenboek

- de slaap bestuderen als de "kleine dood"

 

De woorden "aarde tot aarde en stof tot stof", zo vertrouwd in de begrafenisritualen van het Westen, doelen op deze handeling van teruggeven en betekenen de terugkeer van de bestanddelen van het stoffelijk lichaam tot het oorspronkelijke reservoir van stof en van het materiaal van de vitale vorm tot het gemeenschappelijk etherisch reservoir; de woorden "de geest zal tot God die hem gaf, terugkeren" zijn een vervormde zinspeling op het absorberen van de ziel door de wereldziel. Men is echter in gebreke gebleven bij de gewone ritualen de nadruk erop te leggen dat het die geïndividualiseerde ziel is welke, ten tijde van het proces van weer absorberen, die teruggave door een daad van de geestelijke wil instelt en beveelt."

Alice A. Bailey - Esoterische Genezing

 

455 euro voor de 3 dagen

(veganistische / vegetarische maaltijden (lunch en avondmaal) inbegrepen)

 

Begeleid door Hilde De Smet

 

 meer info en inschrijven of via mail info@schoolofoccultmeditation.com

 

de 7 Stralen - diepgaande opleiding

4 vrijdagen of zaterdagen van maart tot juni 2020

 

Wie ben ik? Waarom ben ik zoals ik ben? Wat zijn mijn kwaliteiten en wat zijn mijn “ondeugden”? Waarom kom ik bepaalde zaken tegen in mijn karakter, die ik niet terugvind bij anderen? Waarom voel ik me goed bij bepaalde mensen en snap ik anderen totaal niet?

Het bestuderen van en werken met de 7 stralen, de 7 energieën die ons als mens en dit ganse zonnestelsel doordringen, geeft meer inzicht in onszelf, anderen rondom ons en de werkelijkheid die ons omringt. Het kan ons leren onze sterktes én onze ondeugden te leren kennen, verder te ontwikkelen of om te buigen. Werken met de 7 stralen kan een diepe heling en verruiming van bewustzijn geven en ons helpen in ons magisch, scheppend werk als mens.

"De stromen van energie (die we bestuderen) verdelen zich in drie grote stromen, doch blijven één stroom. Dit occulte feit is ten volle waard er zeer diep over te mediteren. Op hun beurt verdelen zij zich in zeven stromen die, zoals dit genoemd wordt, de zeven zielen-soorten " in het licht dragen". Met deze zeven soorten zullen wij ons bezighouden."

Alice A. Bailey Esoterische Psychologie I

 

vrijdag 13 maart - 24 april

zaterdag 6 juni - 20 juni 2020

 

10:00 - 18:00 h

 

620 euro voor de 4 dagen

(veganistische / vegetarische lunch inbegrepen)

 

Begeleid door Hilde De Smet

 

Meer info en inschrijven of via mail info@schoolofoccultmeditation.com

 

 

 

 

Volle Maan Meditaties

Maandelijks

 

 

meer info en inschrijven

 

 

Hilde De Smet studeerde in 2002 af als arts en heeft 15 jaar haar eigen praktijk gehad, waarin zij vooral met complementaire en natuurlijke therapieën werkte.

In augustus 2019 heeft zij haar dokterspraktijk stopgezet en heeft zich volledig toegelegd op het geven van opleidingen over esoterie, heling en gezondheid.

(zie ook www.focusopgezondheid.com)

Zij is ingewijd in de derde graad Reiki, de Alchemic Healing van Tareth en verdiepte zich in de Esoterische Genezing, beschreven in de werken van Alice A. Bailey. Zij is vertrouwd met sjamanistische helingstechnieken, vooral vanuit de Andestraditie (Peru), de Toltectraditie (Mexico) en de volkeren van het Amazonewoud.

In haar persoonlijke zoektocht kwam zij in contact met en liet zich inspireren door zowel Oosterse als Westerse leraren. Reeds op jonge leeftijd voelde zij zich aangetrokken tot de werken van Alice A. Bailey en H.P. Blavatsky. Zij verdiepte zich in de Westerse esoterische traditie (The Golden Dawn, Dion Fortune...),  Keltische overleveringen, Oosterse spirituele stromingen en in de leringen van autochtone Noord- en Zuid-Amerikaanse volkeren.

In haar werk probeert zij de leringen en helingssystemen uit verschillende tradities met elkaar in contact te brengen en te verenigen.

 

L O C A T I E

 

School of Occult Meditation

Rue du Bocage 5

1370 Jauchelette

 

M E E R  I N F O

 

info@schoolofoccultmeditation.com

0497/26.37.54

www.schoolofoccultmeditation.com

 

 

Terug naar de inhoud