Programma 2017 - Spiritueel Aanbod - Aanbod Info

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Programma 2017

December 2016 > week 51
Programma 2017
Wordt de e-mail niet juist weergegeven? Bekijk hem in uw browser
puckschool logo.jpeg
Plezante school voor persoonlijke groei
Programma 2017
10 sessies.jpeg
Vanaf maandag 9 januari 2017: 
Start nieuwe reeksen Yoga en Pilates
Maandag 9 januari starten de nieuwe abonnementsreeksen voor de groepslessen yoga en pilates. De verschillende lessen hebben elk hun eigen invalshoek. Een ding hebben ze gemeen: het zijn allemaal zeer bewuste vormen van lichaamsbeweging. Omdat je helemaal met je aandacht bij de oefening en bij je lijf moet blijven, train je niet alleen je lichaam, maar ook je geest. Een sterke en soepele geest in een sterk en soepel lichaam, daar gaan we voor!

Pilates is een rustige en bewuste manier van lichaamstraining. Oefeningen worden in opgelegde lichaamshoudingen uitgevoerd met een zeer bewuste ademhaling. Nadruk van de training ligt op het 'Powerhouse', het centrum van je kracht: buikspieren, lage rug en bekken.

Een les Relaxatie Yoga en Meditatie is eigenlijk een cadeautje aan jezelf. Dit uur is helemaal van jou. We doen eenvoudige, ontspannende yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en meditaties. Het tempo van de les ligt laag en we eindigen altijd met een ontspanningsmeditatie. Super zen!

Graag wat meer uitdaging? De lessen Veerkracht Yoga dagen je lichaam, je geest en vooral je ego uit. Als je erin slaagt dat ego even opzij te zetten en jezelf toe te laten helemaal in de les te komen, zal je een diepgaand effect ervaren. Dat effect zorgt ervoor dat je vanaf nu weer een stuk veerkrachtiger in het leven staat.

Vanaf maandag 13 januari 2017: 
Start nieuwe inspiratiereeksen
In 2017 starten we een aantal inspiratiereeksen op. Bedoeling van deze reeksen is samen rond een bepaald thema te werken, ideeën en ervaringen uit te wisselen, elkaar verder op weg helpen. We komen ongeveer maandelijks bijeen gedurende 2 à 3 uur, afhankelijk van hoeveel er te bespreken is. Daarna ga je weer met vernieuwd enthousiasme aan het werk in jouw leven. De bijeenkomsten vormen ankerpunten tijdens dewelke je weer even met gelijkgestemden kan aftoetsen of je nog op de goeie weg zit. Momenten van troost en begrip ook, want de groep begrijpt als geen ander waar jij nu voor staat. 

Een groep is meer dan de som van de aparte deelnemers en weet ook veel meer dan een persoon alleen. De groep doet de inspiratie stromen, nieuwe ideeën komen makkelijker naar boven. Iemand kan bij jou dingen zien die voor jou nog onzichtbaar zijn en omgekeerd. Dat is de kracht van de groep. Door die kracht aan te wenden kom je sneller en makkelijker vooruit.
We werken rond 4 thema’s:

Je hebt weinig of geen energie. Eigenlijk ben je altijd moe. Je kan je niet meer herinneren wanneer je de laatste keer helemaal uitgeslapen bent opgestaan. Misschien ben je zelfs herstellende van een burn-out of voel je dat je er niet ver meer af zit. Hoe dan ook, je zou graag terug door je dagen huppelen in de plaats van je erdoor te moeten slepen.

In deze inspiratiereeks gaan we samen op zoek naar de energierovers. Waar word je nu eigenlijk moe van? Wat kan je daaraan doen? Wat zijn goede manieren om terug op te laden? Hoe herstel je eigenlijk van een brun-out? En vooral, hoe zorg je dat je hier niet opnieuw in belandt?

Afscheid nemen kennen we allemaal. Het kan zijn dat je zelf kiest om iets achter te laten: verhuizen, een ander werk of een relatiebreuk. Ook dan is er een proces te gaan van omschakeling. Maar het is nog moeilijker als de verandering niet zelf gekozen is: een ziekte, ontslag, het overlijden van een dierbare. Welke gevoelens brengt dit allemaal met zich mee? Misschien voel je je omvergeblazen, niets voelt nog als voorheen. Hoe hou je jezelf staande temidden van dat proces? Hoe bouw je je leven weer op? Hoe ontdek je nieuwe mogelijkheden?

Hierover ervaringen uitwisselen met anderen en elkaar tips geven hoe je hier mee om kan gaan, kan zeer inspirerend werken.

We leven in het tijdperk van de angst. Ondanks het feit dat onze wereld eigenlijk nog nooit zo veilig is geweest (echt wel!), zijn we nog nooit zo bang geweest.

Angst toont zich in verschillende vormen. Misschien heb je last van stress en loop je continu met een opgejaagd gevoel rond. Heb je last van acute of chronische hyperventilatie. Of je bent bang voor iets heel specifieks: ziekte, het verliezen van een dierbare, vreemde mensen, spinnen enzovoort. Wat jouw angst ook is, je kan er in ieder geval beter mee leren omgaan.

Stel: je wil iets veranderen. Dat kan iets aan jezelf zijn, zoals eindelijk eens nee leren te zeggen. Of dat kan ook iets buiten jezelf zijn, zoals van job veranderen, verhuizen of uit een relatie stappen.

Misschien weet je goed wat je niet wil, maar nog niet wat je wel wil. Of misschien weet je dat al wel, maar niet goed hoe je eraan moet beginnen. Of misschien ben je al begonnen, maar verloopt het allemaal niet zo vlot en twijfel je aan je keuzes.

In elk van deze situaties kan deze inspiratiegroep jou helpen. Je doet er niet alleen ideeën op, je voelt je gesteund door de groep en bovendien geven zij jou een extra duwtje in derug om vol te houden en door te zetten.

kaarten puckschool.jpeg
Vanaf zondag 19 februari:
Intuïtief kaartleggen: reeks van 3 workshops
Wat hebben de kaarten je te vertellen over jouw leven en de kansen die voor je liggen? In deze leuke mini workshopreeks krijg je een eerste kennismaking met de kaarten van Mlle Lenormand en hoe je deze kan gebruiken.


Een overzicht van al onze activiteiten vind je op de 
SCHRIJF JE HIER IN!

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu