Met B-One op pad in 2020! - Spiritueel Aanbod - Aanbod Info

Ga naar de inhoud

Met B-One op pad in 2020!

December > Week 52
Naamloos 1

                       

Een nieuwJAAR vol nieuwe wensen…

 Doe jij dat ook? Heb jij ook wensen voor het nieuwe jaar voor je geliefde, ouders, kinderen, vrienden, buren en familie? Al van in de kleuterschool werd het je aangeleerd. Van kindsbeen af zijn dit aangeleerde gewoontes die je vaak voor de rest van je leven blijft doen. Ben jij je daar bewust van? 

 

We wensen er maar op los…

En je aanhoort of wenst zelf ook behoorlijk wat dingen zoals:

  • Een goede gezondheid. Da’s toch het allerbelangrijkste, niet?
  • Dat het een beter jaar mag zijn dan het vorige…
  • Meer geld, meer succes, meer, meer, meer,...

 

Er was eens een wens…

Heel lang geleden, toen de bomen en dieren nog konden praten, waren er tovenaars en heksen die onze wensen  konden vervullen. Maar eveneens kon je vervloekt worden door één of andere spreuk die dan op een bijna onmogelijke manier verbroken kon worden. Je kent vast wel zo’n sprookje waarin je deze eigenschappen terug kan vinden. Een ander die ervoor zorgt dat je wens in vervulling wordt gebracht of ervoor zorgt dat je leven met iets beladen wordt. Je leert van de voorbeelden om je heen dat je iets of iemand buiten jezelf nodig hebt om gelukkig te zijn of het geluk aan te kunnen trekken. Zonder dat we dit eigenlijk beseffen, blijven we dit toch geloven.

 

Een magisch 2020!

Ben jij ook gaan aftellen 10,9,8,...3,2,1…  Met harde knallen begon het nieuwe jaar. Het vuurwerk en de kurken van de champagne of cava vlogen je om de oren! Van oud naar nieuw, is een traditie geworden waar velen uitgebreid aan meevieren. Maar beseffen we wel hoe magisch 2020 is? Numerologisch gezien, als je alle cijfers blijft optellen tot je één cijfer hebt dan kom je op ‘vier’ uit! Weet je, ons leven zit vol patronen. Zo zijn er 60 seconden in één minuut, 60 minuten in één uur, je hebt 2 keer 12 uur in één dag, er zijn 7 dagen in één week en 52 weken in een jaar, 100 jaar in één eeuw en ga zo maar door… 

Maar wat hebben één en vier nu gemeen, hoor ik je al denken…?

Tussen cijfers en letters is er magie…

Een ‘loop’ waar je niet uitraakt. Als je de letters telt om één te schrijven kom je aan drie. Als je de letters telt om aan het woord drie te komen kom je uit op vier. Tel je de letters om vier te schrijven dan kom je weer uit op vier. Het leven is er dus één om te VIERen. Begrijp je wat ik bedoel? 

 

Tijd vliegt snel maar geloof jij dat wel? 

De tijd… hij tikt maar door en door. ‘Hoe vaak sta jij al eens stil in jouw leven? Stel je jezelf wel eens de vraag: ‘Wat kom ik hier doen? Wat is de zin van mijn leven? Leef ik wel echt?’  Van op de dag dat je zelf antwoorden hebt op deze vragen, kan je leven pas echt beginnen. I.p.v anderen vanalles toe te wensen, kun je ook eens  in jezelf duiken. Heb jij daar ooit wel al eens tijd voor genomen? Vaak hebben we het veel te druk, geen tijd,... hiervoor. Tijd om eens helemaal in jezelf te duiken! Want er is enorm veel te beleven in jouw binnenwereld die snakt naar de eenheid i.p.v. verdeeldheid. Iedereen heeft 24 uur op een dag. Wat doe jij met deze tijd? Wat doe jij eigenlijk echt voor jezelf? Durf je het zeggen? 

 

Nieuwe voornemens:

Door in contact te komen met wat er in je leeft, krijg je vaak zin om anders te gaan leven. Dingen anders te gaan doen. Je komt dan naar buiten met nieuwe voornemens zoals: 

gezonder eten en drinken, een dieet, stoppen met roken, je vriendelijker en liever opstellen voor de mensen om je heen,... Misschien vergeef je iemand of vraag je een ander om jou te vergeven voor dat wat er in het verleden, tussen jullie, is gebeurd. Of misschien probeer je een nieuwe start met iemand te maken. 

We bedoelen het altijd wel goed en de intentie zit op dat moment ook wel juist. ‘Volhouden’ is dan de boodschap die iedereen je geeft, maar besef je eigenlijk dat VOL-houden weinig kaas heeft gegeten van je ‘LEEG’ houden en LEEG maken? En dat LEEG ook vaak een gevoel is waar we zo vlug mogelijk van af willen. We willen leegtes altijd vullen. We groeien nog steeds op met de overtuiging dat we leven met en in tekorten! Van deze gedachte heb je zeker VOLdoende? 

Onze wensen zijn vaak beïnvloed door onze overtuiging van te korten. Heel de reclamewereld weet hoe dat werkt. Ze geven ons vaak een gevoel dat we iets moeten hebben om ons beter te voelen, dat het altijd beter kan. Loop jij daar ook in? 

Het is de donkerste periode van het jaar. Je brandt kaarsjes of je brengt extra licht en sfeerlicht in huis. Je kan een auto heel goed van op grote afstand dichterbij zien komen. In het donker zijn de lichten zijn al van zeer ver zichtbaar. Licht zie je dan ook het beste als het donker is. Dat is zo ook met het licht in jezelf. Besef jij dat? Sommigen moeten vaak in het duister zoeken om het licht in zichzelf te vinden. Ze moeten door donkere tijden gaan, om het licht in zichzelf weer te kunnen zien. Of ben jij daar nog helemaal niet mee bezig? 2020 zal je aanmoedigen om het leven te VIERen. Het zal je wakker schudden om als mens bewust te leven. Je potentieel echt te leven en te stoppen met de doelen van een ander te leven. Wat wil jij? Wie ben jij? Wil je het echt weten? 

B-One® helpt je daar graag bij! Je leert hoe je het allemaal zelf kan doen. Een ‘kan’ kan je vullen of legen. Hoe ‘leger’ je bent, hoe sterker je bent. Dat toont een leger toch ook? 

 

Jouw OP-voeding onder de loop!

Word jij blij bij elke herinneringen over jouw kindertijd, jouw opvoeding en/of je schoolervaringen? Tenminste, als je jezelf er nog iets van kan herinneren. Velen van ons blokken hun kindertijd af. Niet onlogisch, zoals zal blijken, als bij B-one® helder wordt waarom je zoiets zou doen. Maar wist je dat jij als kind alles deed om je ouders GELUKKIG te maken? (braaf zijn, goed luisteren, flink studeren,...). Wist je dat jouw kinderen nu ook alles doen om jou GELUKKIG te maken? Maar weet jij ook dat je iets kan ondernemen als je ongelukkig wordt bij het gedrag dat jouw kinderen stellen, maar ook die van je klas of degenen waarmee je werkt? Dat is anders dan zeggen dat jij de schuldige bent. Hoe zou het voor jouw kind zijn, om jou echt gelukkig te zien? Weet je dat ‘gelukkige VOL-wassenen’ een inspiratiebron zijn voor alle kinderen? 

Kinderen zijn spiegels. Maar weet jij hoe een spiegel echt werkt? Wisten jouw ouders, jouw leerkrachten en opvoeders dat? Ik zeg volmondig:‘neen’!! Ik ben ervan overtuigd dat maar weinig mensen weten hoe het gedrag van kinderen, op een totaal andere manier kan worden aangepakt. We kijken massaal naar de verkeerde kant.  

Wil jij thuis of in je klas gelukkige kinderen hebben? Dan moet je in jouw eigen spiegel durven kijken. Velen van ons doen alsof ze gelukkig zijn. Maar voor kinderen is dit kinderspel om dit te doorprikken. 

Jouw lastige ervaringen en pijnen vanuit jouw kindertijd worden op een bepaald moment  zichtbaar je LEVEN. Deze pijnen vinden steeds een weg om je te bereiken, hoe goed je alles ook kan onderdrukken… Deze pijnen en blokkades willen leven en ze zullen ALLES gebruiken. Jouw energie, je (ex)partner, je kinderen, je collega’s op je werk, de buren, enz... 

  • KIND-eren drukken uit wat je als volwassene in jezelf onderdrukt.
  • KIND-eren blazen leven in alles wat jij (on)bewust niet wilt leven.

 

Tijdens de  B-One®-Coach/Wortelwerker®-opleiding én in de B-One®-Teacher-Training leer je alles over hoe jij met die pijnen kan omgaan, ze aanpakken en hierdoor ook de pijnen van je kinderen ziet wegebben. Beiden opleidingen en trainingen zullen in januari 2020 van start gaan. Over hoe de B-One-Methodes werken en hoe jij zelf de dingen kan aanpakken daar vertel ik je graag alles over tijdens de gratis INFOB-One-avond van 07 januari 2020.

Deze gaat door in HUIZE B-One, Schransstraat 52, te Boechout om 19:30. Ik vertel je er graag meer over dit alles en  verwelkom je graag vanaf 19u15. Je zal er interactief in de ervaring gaan én je kan er al je vragen stellen over de B-One®-Coach/Wortelwerker®- opleiding en/of de B-One®-Teacher-Training.

Deelnemen is GRATIS, maar je dient je wel vooraf in te schrijven zodat ik voor iedereen een stoel kan voorzien!

Je valt altijd in de prijzen als je deelneemt aan een gratis INFO@B-One-avond.

 

 

 

De mogelijkheden voor leerkrachten wordt ook tijdens de gratis INFO@B-One-avond uit de doeken gedaan. Er is natuur de B-One®-Teacher-Training die start in januari 2020 maar eveneens komt B-One® studiedagen geven op scholen en pedagogische studiedagen. 

Elk kind verdient DE beste leerkracht(en) in zijn leven. Het zou een ‘must’ moeten zijn om alleen gelukkige leerkrachten voor de klas te laten staan. Een B-one®-Teacher houdt van zichzelf en beseft dat kinderen leren van voorbeelden. Ze zijn EEN voorbeeld voor elk kind/leerling/student en zelf collega en ouders.

Deze leerkrachten hebben al langer door dat de krachten die ze zelf hebben geleerd in hun eigen kindertijd, belemmerend zullen blijven werken als ze die in zichzelf op dezelfde manier blijven gebruiken. Bewuste leerkrachten begrijpen de spiegels die kinderen hen voorhouden en gebruiken die om bewuster en liefdevoller om te gaan met zichzelf. Een leerkracht die eigenliefde heeft geactiveerd heeft DE sleutel in handen om elk kind te openen, te helpen en te leren hoe ze in alle omstandigheden bij zichzelf kunnen blijven, omdat ze dat zelf, als leerkracht, ook kunnen.

                             

                                                                    Meer weten?

 

 

Ben jij al bezig jouw vakantie te plannen voor 2020?

Al eens een WEEKJe met dolfijnen gezwommen op de meest magische plaats van de aardbol? Overnachten in bay van Sataya in de volle zee onder een sterrenhemel die je nooit eerder zag? Oog in oog zwemmen naast, boven, onder dolfijnen. Het zet jouw hart open op een manier die je nooit eerder beleefde! 

     

Meer weten? De volgende reis staat geboekt van 11 juli tot 18 Juli 2020! 

Ga je mee? 

 

Nu al nieuwsgierig? Neem alvast een kijkje op www.b-one-coaching.be

Jij komt toch ook? 

Groeten 

 

 

PS: De vier hartlijnen van B-One®! 

Weet dat je je ook kan inschrijven op de volgende lijsten: 

Inspiratielijst voor ouders
Inspiratielijst voor jou 
Inspiratielijst voor Leerkrachten
inspiratielijst voor Professionals

     

 

P.S. Heb jij al een Gratis klavertje Vier voor jezelf aangevraagd? Doe het snel, dan stuur ik het meteen voor je op.

                            


Terug naar de inhoud