Meer tijd voor het pedagogische - Lichtgevend onderwijs - Het best verkochte boek -  - Spiritueel Aanbod - Aanbod Info

Ga naar de inhoud

Meer tijd voor het pedagogische - Lichtgevend onderwijs - Het best verkochte boek - 

Oktober 2017 > week 40

Inspiratiemail van The New Life Teaching
Wordt deze email niet correct weergegeven? Bekijk hem online

Meer tijd voor het pedagogische - Lichtgevend onderwijs - Het best verkochte boek -  

Oktober 2017, door Hilde Van Bulck
Beste onderwijsprofessional of ouder,
 
Het schooljaar is alweer enkele weekjes oud. Hopelijk verloopt het schoolleven vlot, maar de kans is toch groot dat er hier en daar enkele lastige problemen opduiken die veel van je tijd en van je persoonlijke energie vragen. Wist je al dat sommige hardnekkige moeilijkheden verzachten of verdwijnen als je inzet op je eigen bronkracht? Weet je wat je bronkracht is? Ken je de bronkracht van je leerlingen? Van je team? Of van de school zelf? Wist je ook dat het inzetten van jouw bronkracht meer vreugde oplevert en je persoonlijke energie er een boost van krijgt? Ontdek het hieronder. Ik spreek met een ervaringswaaier die vijfentwintig jaar lang in de school werd gevoed. Bovendien begint mijn ervaring in coachen en trainen bijna hetzelfde getal te behalen. Dit betekent niet dat ik oud ben, maar dat ik bruis van een zich altijd hernieuwende energie. Gaag deel ik mijn ervaringen met jou.

Hartelijke groet
Hilde
INHOUD

1. Heb jij de inspiratiedag over lichtgevend onderwijs gemist?
2. Meer tijd voor het pedagogische. Hoe je moeilijke situaties kunt ompolen... 

3. Het best en langst verkopende boek bij uitgeverij Paris Books
4. Meer tijd voor het pedagogische. Transformatietraject Familieopstellingen met specialisatie voor onderwijs.
5. Meer tijd voor het pedagogische: Een overvloed aan oplossingen voor school- en leerproblemen
6. De beste preventie tegen burn out en personeelsverloop. Transformatietraject: Het geheim van de eigenwijze leerkracht, directeur en ouder

7. Ouders in balans, kinderen in balans
8. Leren leren voor ouders en kinderen
9. Breng jij mee die brede beweging op gang?

1. Heb jij de inspiratiedag over LICHTgevend onderwijs gemist?
Geen nood! De werkwijze van Lichtgevend onderwijs komt uitgebreid aan bod in de opleidingen die binnenkort starten. Zie onderaan.
Iemand die een lichte, speelse energie heeft daar ben je graag bij. Zulke directeurs en leerkrachten inspireren hun teams en hun klasgroepen. Een lichte klasgroep is een zaligheid om les aan te geven.
Maar hoe doe je dat? Het is nochtans niet moeilijk. Kom kennismaken met mijn visie, missie en werkwijze voor lichtgevend onderwijs waarin de bronkracht van elk individu gezien mag worden.

2. Meer tijd voor het pedagogische .... Hoe je een moeilijke situatie kunt ompolen naar een prachtig talent...

De moeilijkheden die je tegenkomt in je persoonlijk leven en op de werkvloed kunnen ingezet worden als een springplank voor groei. Door die springplank optimaal te gebruiken word je minder afgeleid door emotionele gebeurtenissen en komt er tijd vrij voor wat je werkelijk wil doen. 
In de school kun je daardoor vergadertijd, klassenraadtijd, leerlingenbegeleidingstijd en tijd om conflicten op te lossen aanzienlijk reduceren zodat je meer ruimte overhoudt voor het wezenlijke van onderwijs. De video hieronder is een introductie op de jaaropleiding/transformatietraject Familieopstellingen met specialisatie voor onderwijs die op 30 september is gestart. Niet te missen in het competentiepakket voor de leerkracht en directeur van de 21ste eeuw. Meer info over dit traject vind je onderaan in deze nieuwsbrief. 

Je bent net iets te laat om mee in te stappen, maar deze opleiding kan aangevraagd worden door een schoolteam dat met rasse schreden wil vooruit gaan. Het wordt dan helemaal afgestemd op de noden en leerbehoeften van je team. Neem contact op voor de voorwaarden. 
 
 
Deze video over hoe je moeilijke situaties kunt ompolen naar prachtige en krachtige talenten werd op enkele dagen tijd al meer dan 2000 keer bekeken. 
3. Het best en langstverkopende boek bij uitgeverij Paris Books: De eigenwijze kikker
 
We waren met onze groep nog slechts één etappe van ons ultieme doel verwijderd. Eén dagtrip nog voor we Machu Picchu zouden bereiken, een doel dat al jaren op mijn lijstje stond. We hadden al een paar stevige tochten door het Andesgebergte in de benen en we stonden op het punt om een erg steil bouwwerk uit de pre-Inkaperiode te beklimmen toen er een berichtje binnenkwam. Het was niet mijn bedoeling om een kreet te slaken, maar hij ontsnapte voor ik hem kon controleren. 'Wat is er? Is er iets gebeurd?' vroegen mijn medereizigers. Met mijn hand voor mijn mond alsof ik wat ik las zelf niet kon geloven, keek ik hen aan. Nog een doel bereikt. Een paar maanden geleden had ik  al grappend tegen Geert Kimpen gezegd dat ik met De eigenwijze kikker - Het geheim van lesgeven en opvoeden hun best verkopende auteur wilde worden. Daar had hij uiteraard niets op tegen. En zo midden in de Andes stroomde een berichtje binnen dat ik niet had zien aankomen: 'Gefeliciteerd, je bent inderdaad de bestverkopende auteur bij Paris Books! Ik heb het gecheckt met de verslagleggingen en je doet het ontzettend goed. Zo blijkt. Ik moet er nog bij zeggen dat jij ook één van de langst verkopende bent. Volgens mij heb je een everseller in handen.'
Sinds het verschijnen van mijn boek in 2015 zijn er 1400 exemplaren verkocht. Misschien lijkt je dat niet veel, maar als je in ogenschouw neemt dat de inhoud heel specifiek voor onderwijs is en bovendien erg vernieuwend is, dat het om een beperkte doelgroep gaat en dat ik dit op eigen kracht heb gedaan, voel ik me meer dan tevreden. Reden om feest te vieren en mijn reisgenoten te trakteren op gebak met te veel chocolade. Je bent niet elke dag de best verkopende schrijver. 

 
Een immens uitzicht op Macchu Picchu, een metafoor om je potentieel te bereiken en vanaf de top andere inzichten te laten ontvouwen.
Heb jij De eigenwijze kikker al gelezen?
Wat is de meerwaarde van De eigenwijze kikker?
Het is een boek 
 • waarin je jezelf herkent
 • dat met een frisse en heldere blik naar onderwijs kijkt
 • dat over de essentie gaat 
 • dat een bruikbare werkwijze aanbiedt
 • je op eigen niveau en tempo aan de slag laat gaan
 • dat verschillende niveaus van toepassing bevat
 • dat levenslustig is
 • dat oefeningen aanbiedt die speciaal voor de scholen zijn ontworpen
 • dat leerkrachten en directeurs inspireert
 • waarmee leerkrachten aan de slag gaan
 • dat de weg naar heel wat scholen heeft gevonden
 • dat oog heeft voor alle participanten van de school
 • waarin het zijnswiel wordt voorgesteld
 • dat je alleen of in groep kunt gebruiken
 • dat ondersteund wordt door een opleiding
 • dat de kern is van lichtgevend onderwijs
Leerkrachten en leerlingen aan de slag met de inhoud van De eigenwijze kikker, het geheim van lesgeven en opvoeden. 
 
Ik bestel nu graag De eigenwijze kikker
4. Meer tijd voor het pedagogische! Transformatietraject: Familieopstellingen mét specialisatie voor onderwijs

Een stevig traject waarin je als leerkracht een schat aan kennis en ervaringen meeneemt en je andere inzichten kunt integreren in je klasbeleid. Lees meer...

Dit traject is aan te vragen voor schoolteams die met diepgang en rasse schreden vooruit wensen te gaan en hun school willen meenemen in een flow van liefde en leergoesting.
Neem contact op voor de voorwaarden.
5. Meer tijd voor het pedagogische: Educatieve opstellingen
Een overvloed aan oplossingen voor school- en leerproblemen


Zijn er nog scholen die niet gehoord hebben over educatieve of onderwijsopstellingen? Verkies je veel tijd te steken in het oplossen van moeilijkheden allerhande of verkies je meer ruimte en tijd om je écht met je leerlingen bezig te houden? Verkies je als directeur om brandjes te blijven blussen of je verkies je een meer doeltreffende werkwijze die iedereen in zijn waarde laat. Verkies je als ouder om met een frisse blik naar het leerprobleem van je kind te kijken?

KOM DAN ZEKER KENNISMAKEN MET DEZE WERKWIJZE OP WOENSDAG 7 OKTOBER!
NIET TWIJFELEN, GEWOON DOEN! 

Loop je vast met je klas, je collega of je team? Onderwijsopstellingen bieden als systemisch werk een helder antwoord op de vele problemen waar een school mee te maken heeft. Lees meer...
 
7 oktober  in Borsbeek
8 november in Neerpelt
7 februari 2018 in Affligem
 
Onderwijsopstellingen in beeld.
Ik kom en schrijf me nu in.
 
6. De beste preventie tegen burn out en personeelsverloop. De eigenwijze kikker wordt ondersteund door een vierdaagse opleiding: Transformatietraject Het geheim van de eigenwijze leerkracht, directeur of ouder

Inspirerend en motiverend lesgeven vanuit het lichaamsbewustzijn. Je leert stevig met twee voeten op de grond les geven of ouder te zijn, leermotivatie te bevorderen en het zijnswiel toe te passen. Lees meer

Van 2 tot en met 5 november 2017
Koningsteen - Kapelle-op-den-Bos
Ik kom en schrijf me nu in
 
7. Lezing: Ouders in balans, kinderen in balans

Het lijkt vanzelfsprekend. Als de ouders in balans zijn, zijn de kinderen ook in balans. Het is de logica zelf. In de praktijk echter verhinderen onze emoties ons om deze waarheid helder onder ogen te zien. 
Lees meer...
Dinsdag 24 oktober
19.30 u tot 22 u
Vonk en visie in Balen
Ik kom en schrijf me nu in
'The New Life Teaching is de uitnodiging om het hoogste bewustzijnspotentieel van jezelf in je dagelijks bestaan te leven. Alles is al aanwezig.' Hiermee wil ik scholen van binnenuit inspireren, motiveren en activeren én een grote onderwijsbeweging op gang brengen.
Wie doet er mee? 


'Door jouw licht kunnen leerlingen schitteren.'

Met 
levenslustige groet

Hilde Van Bulck

 

 
Expert in THE NEW LIFE TEACHING
Spreker, Opsteller, Transformator,
Onderwijsexpert, Auteur, Lichtwerker
Auteur van 'De eigenwijze kikker'
en van 'De nacht van ons leven'

info@the-new-life-teaching.com
www.the-new-life-teaching.com

015 31 54 81
0493 247 547

The New Life Teaching is een concept van Samtati BVBA - Hilde Van Bulck

Wat is The New Life Teaching?


The New Life Teaching is de uitnodiging om het hoogste bewustzijnspotentieel van jezelf in je dagelijks bestaan te leven. Alles is al aanwezig. Lees verder...

Wie is Hilde Van Bulck?


Hilde (1961) is spreker, opsteller, auteur, transformator en expert in The New Life Teaching. Ze is stichtster en bezielster van Samtati en The New Life Teaching. Lees verder...

The New Life Teaching op facebook - Hilde Van Bulck op LinkedIn
Stuur deze mail door naar een vriend

Copyright © 2017 Samtati BVBA - The New Life Teaching, All rights reserved.
Dit is de inspiratiemail van The New Life Teaching - www.the-new-life-teaching.com

Terug naar de inhoud