Lu Jong en Tog Chöd (Tibetan Yoga) - Spiritueel Aanbod - Aanbod Info

Ga naar de inhoud

Lu Jong en Tog Chöd (Tibetan Yoga)

April 2018 > week 15
*|MC:SUBJECT|*
View this email in your browser

Tijd voor jezelf

Ontdek de kracht van Tibetaanse Yoga

Twee vormen van Tibetaanse yoga : Lu Jong en Tog Chöd

 
Lu Jong bestaat uit een reeks zeer oude lichaamsbewegingen en bewuste ademhalingstechnieken die duizenden jaren geleden al beoefend werden door Tibetaanse monniken. Zij leefden hoog in het Himilaya gebergte, ver weg van medische zorg. Met Lu Jong oefeningen hielden ze hun lichaam en geest gezond.
 
'Lu' vertaald uit het Tibetaans, betekent lichaam en 'Jong' transformatie. Deze lichamelijke oefeningen versterken ons  mentaal en hebben een helend effect op onze gezondheid.
 
Lu Jong is een zachte yoga en geeft ontspanning door de combinatie van beweging en ademhaling. Het is een vorm van meditatie in beweging.
 

Tog Chöd of zwaardyoga

 
Deze yoga vorm is een zeer activieve Tibetaanse bewegingsleer die naar het Westen gebracht werd door Tulku Lobsang Rinpoche. Tog Chöd of het Wijsheidszwaard is een samenspel van choreografische figuren uitgevoerd met een licht houten zwaard. Oorspronkelijk zijn het heilige dansen van Tibetaanse lama's. Het zwaard geeft je een gevoel van vastberadenheid en helpt je je angsten en verwachtingen beter te kanaliseren. Het geeft ons een gevoel van gelukzaligheid, innerlijke rust, zelfvertrouwen, daadkracht, een klare geest en nog andere effecten van Tibetaanse Yoga die je kan aanleren tijdens deze workshop.
 

Tulku Lobsang Rinpoche

 
Tulku Lobsang, een gerespecteerd hoge Tibetaanse leraar afkomstig van dezelfde streek (provincie Amdo) als de Dalai Lama heeft deze Tibetaanse bewegingstradities overgebracht naar het Westen. Na vele jaren studie bij de grootmeesters van alle belangrijke overdrachtslijnen heeft hij 21 aangepaste oefeningen uitgewerkt die tegemoet komen aan onze specifieke Westerse noden. Het zijn eenvoudige bewegingen die geschikt zijn voor elke leeftijd en bekwaamheid.
26 mei om 10u tot 27mei 13u
Tijdens een 2-daagse, Lu Jong aanleren met Tulku Lobsang
Programma details :

Groep A: “DE 5 ELEMENTEN“ - Zaterdag 26/05 van 10u tot 12u30
Groep B: “DE 5 LICHAAMSDELEN “ - Zaterdag 26/05 van 13u30 tot 16u
Groep C: “DE 5 VITALE ORGANEN“- Zondag 27/05 van 10u tot 12u30

Prijs per groep: 50€
Prijs voor alle 3 de groepen: 120€

Als je group B of C wil bijwonen, is het aangeraden om al kennis te hebben van de 5 elementen.

Locatie :
Het Rustpunt
Burgstraat 46, 9000 Gent

Gelieve op te geven voor welke groepen je wilt deelnemen

INSCHRIJVEN

Tibetaanse Yoga leraren in Vlaanderen

Sinds enkele jaren zijn er in Vlaanderen tientallen gecertificeerde Lu Jong en Tog Chöd docenten aangesloten bij de erkende beroepsvereniging. Zij zullen je me plezier introduceren in deze Oosterse disciplines. 

Meer uitleg over Lu Jong, een volledige lijst van de gecertificeerde leerkrachten met komende cursussen , aktiviteiten en contactinfo zijn te vinden op volgende website : www.lujong.be
Voor Tog Chöd kun je volgende website raadplegen : togchodbelgie.be
Terug naar de inhoud