Liefde en rouw, wat brengt het jou? Ontmoet de experts op de opstellingenbeurs - Spiritueel Aanbod - Aanbod Info

Ga naar de inhoud

Liefde en rouw, wat brengt het jou? Ontmoet de experts op de opstellingenbeurs

Oktober 2017 > week 43
Naamloos 1

Inspiratiemail van The New Life Teaching

 

 

 

Liefde en rouw, wat brengt het jou?
&
Ontmoet experts op de opstellingenbeurs in Gent.

Oktober 2017 door Hilde Van Bulck

 

INHOUD

1. Een levenservaring
2. Liefde en rouw, wat brengt het jou? 
3. De nacht van ons leven
4. Reacties van lezers
5. Ontmoet de experts op de opstellingenbeurs in Gent
6. Opstellingen
7. Educatieve opstellingen: Meer tijd voor het pedagogische
 
 

 

 

 

Mijn man en ik op onze huwelijksdag, een maand voor zijn overlijden.

 

 

1. Een levenservaring

Beste lezer,

Deze maand is het acht jaar geleden dat ik in het huwelijk trad met de man waar ik twaalf jaar een hartsverbinding mee heb geleefd. Een maand later zou hij overlijden. Onze huwelijksdag was ongetwijfeld één van de meest memorabele dagen uit mijn leven. Een mengelmoes van liefde en verdriet, van angst en vertrouwen, van verbinding en afstand, van humor en ernst was als een rode draad present. Die dag staat in mijn geheugen gegrift. Tot in de details kan ik me hem voor de geest halen. Vandaag, acht jaar later ben ik niet meer dezelfde persoon. Niet meer dezelfde Hilde. Een nieuwe weg heeft zich voor mij ontvouwd, het verdriet heeft een bedding gevonden.
Toen ik vanmorgen een foto van onze trouwdag op facebook plaatste, kreeg ik van iemand het bericht: 'Ik weet niet wat het is, maar als ik naar jullie foto kijk blijven de tranen maar komen.' 
'Het is de liefde die je voelt,' antwoordde ik. 
'Een warmte voorbij het hier en nu,' voegde ze er aan toe, waarmee ze het plaatje compleet maakte. En zo was het ook in onze relatie.
Ons verhaal blijft mensen beroeren. Nog steeds, na zoveel jaren, krijg ik reacties van lezers die zich geraakt voelen door het lezen van mijn boek. 
Na zijn dood heb ik het boek De nacht van ons leven op zijn vraag geschreven. Het zijn niet de literaire kwaliteiten die het boek groot maken, maar wel de kwaliteit van de beleving en de woordkeuze waarmee ik de beleving kon delen. Het schrijven van het boek was als een opdracht doordat het zijn laatste woorden waren die hij tegen me heeft gezegd. In de jaren na zijn overgang heb ik veel lezingen gehouden over de warme inzichten die ik over leven en dood van dichtbij had mogen beleven. De lezingen waren mooie momenten van integriteit, ondersteuning en verbinding. Na een paar jaar vond ik dat ik niet meer voldoende in de emotie zat om mijn verhaal te blijven vertellen en ik stopte met de lezingen. Toch bleef mijn rouwproces, of zou ik het ondertussen levensproces noemen, steeds verder belangrijke inzichten ontvouwen waar je niet snel iets hoort over vertellen. Ik voelde zoveel liefde vanuit dat proces voor mezelf, mijn man en alle betrokkenen, maar vooral voor het prachtige levensmysterie. Die liefde had ik opnieuw met velen te delen en dat in combinatie met rouw. Hoe je het ook draait of keert, weinigen durven er open over te praten. Velen gebruiken oppervlakkige of bedekte termen en durven niet echt diepgaand kijken naar de dood. Er met vertrouwen over spreken is nog steeds een beetje taboe. Ik besloot dus om opnieuw de baan op te gaan om via mijn ervaring iedereen die een steuntje nodig heeft aan te moedigen, om de boodschap die leven en dood  brengen te integreren in hun leven. 
Als ik daarmee het taboe een beetje kan lichter maken, dan heb ik veel bereikt. Mijn verhaal zal niet meer helemaal hetzelfde zijn want de geheelde emoties zullen deel uitmaken van mijn lezing. 
De dood is een verlieservaring, maar ze is niet de enige in ons leven. Er zijn er vele in allerlei vormen. Dezelfde inzichten kun je gebruiken bij het verlies van een relatie of andere zaken die erg waardevol voor je waren. 
Je bent welkom om de liefde voor het leven te komen proeven op één van mijn lezingen. 


Hilde

Een greep uit de prachtige reacties die ik vandaag mocht ontvangen:

 • 'Heel bijzonder, je verhaal staat ook onvergetelijk. Veel warmte gewenst.' (L.S.)
 • 'Liefde, vreugde en verdriet. Je kan dat de samenvatting van het leven noemen.' (E.B.)
 • 'En hoe prachtig krachtig heb je heel dat gegeven in je boek verwoord!' (I.R.)
 • 'Ik ben heel blij dat ik jullie zo nog heb mogen begroeten ... bijzondere opdracht jullie samen.' (A.C.)
 • 'De tijd dat hij in je bijzondere energie-veld mocht verblijven zal waarschijnlijk voor hem voldoende zijn geweest om daarna in een andere dimensie verder te leven. Hij zal altijd in je gedachten verder leven en bij je zijn. Koester die herinneringen, Hilde.' (L.V.D.S.)
 • 'Zelfs uiterlijk zijn jullie zielsverwanten en je schreef hierdoor één van de mooiste boeken.' (J.C.)
 • 'En wat is je leven geëvolueerd sinds jullie ontmoeting... Eigen leven en "dubbel"-leven tegelijkertijd. Mooi hé.' (C.T.)

Ik ben zo dankbaar dat wij zoveel mensen hebben mogen beroeren...

 

 

 

 

2. Liefde en rouw, wat brengt het jou?

Waarover gaat deze inspirerende en integere lezing?

Wat is het?

Acht jaar geleden overleed mijn man. De liefde die onze relatie bezielde, gaf me ook draagkracht tijdens zijn ziekteproces. Ze begeleidde me tijdens zijn integere en lichtgevende overgang. Ze was een richtingaanwijzer tijdens mijn rouwproces. Liefde en rouw is een krachtig duo dat je optilt in bewust-aanwezig-zijn, zodat je op termijn niet gebukt gaat onder het verlies, maar het leven diepgaander kunt inademen en beleven. Leven en dood vind je als thema terug in al je persoonlijke en professionele facetten van het leven. In deze lezing reik ik je liefdevolle en ondersteunende inzichten aan die de overgang van je geliefde in een ruimer kader plaatsen en je verdere leven op vertrouwenswaardige rails plaatst.

Voor wie?

Voor iedereen die

 • met overlijden te maken heeft
 • de ruimere context van leven en dood wil begrijpen
 • het thema van leven en dood in de dagelijkse gebeurtenissen wil begrijpen
 • het lichtgevend vermogen van de overgang wil bevatten
 • het duo van liefde en rouw als een krachtbron wil aanwenden.

Wat neem je mee?

 • de vrijheid om in liefde te rouwen
 • inspiratie in vernieuwende inzichten
 • verbinding met het grotere geheel
 • vrede in het thema van de overgang
 • liefde en integriteit

Waar en wanneer?

 

 Maandag 30 oktober 2017
 van 20 u. tot 22 u.
 De Weg in Wiekevorst

Dinsdag 21 november 2017
van 19.30 u tot 21.30 u
Pure Child Regio Sint-Niklaas, locatie wordt nog bekend gemaakt.

 

Deze lezing aanvragen voor je eigen organisatie? 
Neem contact op via onderstaande coördinaten.

 

 

 

 

 

3. De nacht van ons leven

 

 

 

 

4. Reacties van lezers
 

'Ik heb met veel bewondering je verhaal gelezen. Zo krachtig!' (A.V.)

'Het mooiste liefdesverhaal dat ik ooit gelezen heb en mij altijd zal bijblijven...ook over de essentie van energie. Een knuffel voor je vandaag lieve Hilde en veel vlinders.'  (S.A.)

'Ik heb ook jouw boek gelezen kort nadat ik zelf mijn man verloor bijna drie jaar geleden! Liefde en verdriet, het mooie en het triestige een bijzonder gevoel dat ik ook ken!' (R.D.)

'Fijn, dat je deze bijzondere ervaringen en herinneringen ook voor anderen toegankelijk kunt maken, en gemaakt hebt in je boek!' (F.S.)

 

 

5. Ontmoet de experts op de opstellingenbeurs in Gent

 

 

Creatief zijn met opstellingen, dat is wat het programma van de opstellingenbeurs belooft. Verschillende sprekers en workshops gebruiken opstellingen vanuit verschillende invalshoeken. Het belooft een meer dan boeiende dag te worden. 
Om 10 u en om 14 u kun je me persoonlijk ontmoeten tijdens de workshops waar ik mijn opgebouwde expertise rond thema's voor onderwijs en opvoeding toon. Kom zeker kennis maken en vooral (!), breng mensen uit het onderwijs mee. Velen kennen deze prachtige werkwijze nog niet. 

Meer info
Programma


See you there!

 

 

 

 

6. Kies jij ervoor om je oude patronen te vervangen door een gevoel van welbehagen?  
Via systemische opstellingen kunnen we dat doel bereiken.
Ken jij je doelen? 

 

Diep in ons leeft het verlangen om ons hoogste potentieel te bereiken. Het is een doel dat aanvoelt als een zielenwens, eentje die we niet kunnen negeren. Door allerlei omstandigheden geraken we een beetje versteend, net zoals de beelden hierboven. We blijven ter plaatste trappelen, maar dat is niet wat we willen. We willen bewegen, dansen, evolueren en onze innerlijke leefwereld vergroten. Via systemische opstellingen kunnen we opnieuw soepeler in ons leven staan en dat wat gestagneerd is omzetten in een speelse beweging. En als er beweging is, is er leven. Het is de ziel die glimlacht van tevredenheid. 

 

Familieopstellingen:
zondag 19 november 2017 ‘The heart is the heart of the matter’ - Borsbeek
(nog enkel plaats als representant)

zondag 15 december 2017 ‘The whispering of your soul’ - Borsbeek
(nog enkel plaats als representant)

 

 

 

7. Meer tijd voor het pedagogische: Educatieve opstellingen
 

Zijn er nog scholen die niet gehoord hebben over educatieve of onderwijsopstellingen? Verkies je veel tijd te steken in het oplossen van moeilijkheden allerhande of verkies je meer ruimte en tijd om je écht met je leerlingen bezig te houden? Verkies je als directeur om brandjes te blijven blussen of je verkies je een meer doeltreffende werkwijze die iedereen in zijn waarde laat. Verkies je als ouder om met een frisse blik naar het leerprobleem van je kind te kijken?


KOM DAN ZEKER KENNISMAKEN MET DEZE WERKWIJZE. 
NIET TWIJFELEN, GEWOON DOEN! 

Loop je vast met je klas, je collega of je team? Onderwijsopstellingen bieden als systemisch werk een helder antwoord op de vele problemen waar een school mee te maken heeft. Lees meer...

8 november in Neerpelt
7 februari 2018 in Affligem

Een overvloed aan oplossingen voor school- en leerproblemen

 

 

Educatieve opstellingen in beeld.

 

De werking van educatieve opstellingen

 

 

Beste lezer,
Dank je wel om deze inspiratiemail door te nemen. Dank je wel om hem te delen met je medemens. Dank je wel om jouw steentje bij te dragen aan een bewuste wereld.  
Met levenslustige groet
Hilde Van Bulck

 


 

Expert in THE NEW LIFE TEACHING
Spreker, Opsteller, Transformator,
Onderwijsexpert, Auteur, Lichtwerker
Auteur van 'De eigenwijze kikker'
en van 'De nacht van ons leven'

info@the-new-life-teaching.com
www.the-new-life-teaching.com

015 31 54 81
0493 247 547

The New Life Teaching is een concept van Samtati BVBA - Hilde Van Bulck

 

Wat is The New Life Teaching?


The New Life Teaching is de uitnodiging om het hoogste bewustzijnspotentieel van jezelf in je dagelijks bestaan te leven. Alles is al aanwezig. Lees verder...

 

Wie is Hilde Van Bulck?


Hilde (1961) is spreker, opsteller, auteur, transformator en expert in The New Life Teaching. Ze is stichtster en bezielster van Samtati en The New Life Teaching. Lees verder...

The New Life Teaching op facebook - Hilde Van Bulck op LinkedIn
Stuur deze mail door naar een vriend

Copyright © 2017 Samtati BVBA - The New Life Teaching, All rights reserved.
Dit is de inspiratiemail van The New Life Teaching - www.the-new-life-teaching.com

 

Terug naar de inhoud