Ierse Vrijmetselarij en Fellowship of Isis in België - Spiritueel Aanbod - Aanbod Info

Ga naar de inhoud

Ierse Vrijmetselarij en Fellowship of Isis in België

September > Week 37
Naamloos 1

Activiteiten Adonai / Dr. Hilde De Smet

 

Lezing door Sean P. McCabe

over de Ierse Vrijmetselarij en de Fellowship of Isis in België

 

vrijdag 21 september 2018 19.30h

 

Het enige ritueel, dat nog als waardevol wordt beschouwd voor de menselijke familie als geheel- en in het bijzonder voor de gevorderde mens - is het Ritueel van de Vrijmetselaars. De reden hiervan is, dat dit ritueel een aanschouwelijke voorstelling is van het Scheppingsproces, van de Verhouding tussen God en mens, van het Pad van Terugkeer en ook van die grote Inwijdingen door middel waarvan de bevrijde ingewijde binnentreedt in de Raadskamer van de Allerhoogste.

(Alice A. Bailey)

 

                     

 

Rt. Rev. Sean P. McCabe, Knight Commander in the Noble Order of Tara, is een Ierse vrijmetselaar in de 33e graad en Grand Master van the Grand Lodge of Hibernia-Ireland. Hij is tevens Supreme Magus van de Societas Rosicruciana in Hibernia (SRIH).

Opgegroeid in een traditioneel Ierse familie, voelde hij al op jonge leeftijd een diepe verbondenheid met de oude Keltische tradities. In 1980 werd hij aangesteld als Hogepriester van Isis in de “Fellowship of Isis”. Tijdens de lente-equinox van 1983 richtte hij een zuster esoterisch centrum op met de naam“ the Goddess of the Golden Morn” en de “Druid Grove of Danu”.

Daarnaast is Sean hogepriester in de Alexandrian Wicca-traditie en Imperator voor Europa van de Hermetic Order of the Golden Dawn.

 

In deze lezing zal Sean McCabe uitleg geven over het traditionele Ierse ritueel in de Vrijmetselarij.  Wereldwijd heeft hij vrijmetselaarsloges in de Ierse traditie opgericht. In 2014 richtte hij de Grand Lodge of Hibernia-Ireland op. Deze grootloge is de enige met het volledige Ierse ritueel voor zowel mannen als vrouwen tot en met de 33e graad.

 

Het tweede deel van de lezing zal gaan over de “Fellowship of Isis”. Deze organisatie werd in 1976 opgericht door Olivia Robertson, haar broer, Lawrence Durdin-Robertson - Lord Strathloch - en zijn vrouw Lady Pamela Durdin-Robertson, met als doel het Goddelijke Vrouwelijke te eren. Deze organisatie respecteert alle religies en alle levende wezens, maar legt de nadruk op het Godin-aspect van het Goddelijke. Wereldwijd telt de organisatie ondertussen meer dan 32000 leden uit vele tradities.

 

 

Waar? !cave adreswijziging!

            Augustinesseklooster Romaanse Poort lokaal A1.3 1e verdieping

            Brusselsestraat 63

            3000 Leuven

            (15-20 min. stappen vanuit station Leuven –

             parkeren makkelijkst op het St-Jacobsplein Leuven (op 500 m afstand)

 

 

Kostprijs? 12 euro voorafbetaling – 15 euro ter plaatse

 

Graag vooraf aanmelden bij Dr. Hilde De Smet via mail info@adonai.be

 

Uw plaats is gereserveerd na storting van het volledige bedrag op IBAN BE31 2900 3948 2455 met vermelding van uw naam.

Terug naar de inhoud