Hoeren en godinnen, een verhaal voor het slapengaan - Spiritueel Aanbod - Aanbod Info

Ga naar de inhoud

Hoeren en godinnen, een verhaal voor het slapengaan

April 2022 > Week 13
Naamloos 1

 

Hoeren en godinnen, een verhaal voor het slapengaan

Auteur Ingen Wagenaar.

 

 

Spirituele thriller slaat brug tussen een oude legende en onze moderne samenleving.

 

In dit boek vol liefde, spanning en mystiek komt een Nederlandse jonge vrouw in aanraking met een legende van een verdwenen volk uit lang vervlogen tijden. Het blijkt iets met haar familie te maken te hebben en het voert haar naar Italië, de thuishaven van de toenmalige Etrusken. Als promovenda bij de Universiteit van Perugia krijgt ze de mogelijkheid om niet alleen haar onderzoek te doen maar ook in het geheim van het Etruskische erfgoed te duiken. Daarbij speelt reïncarnatie een grote rol. De vrouwen uit haar voorgeslacht wijzen haar de weg met geheimzininnige toespelingen die haar dwingen zowel reflectief te zijn naar zichzelf als naar haar familie en haar omgeving.

Helaas is ze niet de enige die de schat wil vinden. Het Vaticaan blijkt ook bijzonder geïnteresseerd.

 

De rode draad in het verhaal is de dans van de liefde die zijn oorsprong vindt in de legende van de Etrusken. Gebeurtenissen lossen elkaar in hoog temp af met tal van onverwachte ontmoetingen. Mooi beschreven spanningen in relaties tussen de sterke hoofdpersonages. Wagenaar etaleert een groot inlevingsvermogen gepaard aan de gave om gedachten beeldend te verwoorden.

 

De Etrusken zijn niet meer, de mystiek van hun leer leeft voort. Deze wijsheid was eeuwenlang niet besteed aan opvolgende volkeren. De tijd was er nog niet rijp voor.

Hoeren en godinnen, een verhaal voor het slapengaan zoomt in op dit rijpingsproces.

De rol van man en vrouw zoals de Etrusken die zagen: gelijkwaardig maar absoluut niet gelijk. Een opwindende plot met boeiende persoonlijkheden die het uiterste van elkaar vergen. Het is aansprekend hoe de auteur het epos naar een einde draagt met een meesterlijke ontknoping.


 
Hoeren en godinnen, een verhaal voor het slapengaan is in elke boekhandel, online of via Wagenaars eigen website verkrijgbaar. Het is de tweede roman van Ingen Wagenaar. 

 

Terug naar de inhoud