Groeien in liefde, wijsheid en kracht - Spiritueel Aanbod - Aanbod Info

Ga naar de inhoud

Groeien in liefde, wijsheid en kracht

November 2018 > Week 45
Naamloos 1

Groeien in liefde, wijsheid en kracht

        

Veel van de uitdagingen die we ervaren in ons dagelijkse en persoonlijke leven, hebben onderliggend te maken met een diepere zoektocht naar liefde. Dit is een veelomvattend woord wat verschillende aspecten kan omvatten: liefde voor jezelf, liefde voor anderen, liefde voor natuur en dieren, liefde voor een hobby, of een project waar je mee bezig bent, liefde voor je werk, liefde voor het leven…

Concreet kan deze zoektocht zich vertalen in bijvoorbeeld een verlangen naar meer zelfvertrouwen, meer energie en ‘zin’ ervaren, vervullende relaties, een job die je gelukkig maakt, vervulling van je materiele behoeften, e.a. ….

 

Af en toe kan je hierbij obstakels tegen komen die je moeilijk opgelost krijgt, of die zich steeds blijven herhalen:

·         Dit kunnen concrete situaties zijn zoals verlies van jouw job, een scheiding, of andere verlieservaringen waarbij je merkt dat je op je eentje dit moeilijk verwerkt krijgt.

·         Het kunnen ook vagere aanleidingen zijn zoals gevoelens van leegte, eenzaamheid, gebrek aan vervulling in je leven, angst en onrust, depressieve gevoelens, moedeloosheid, … waarbij je niet goed weet hoe hier mee om te gaan.

·         Je ervaart bepaalde talenten (en hun bijhorende valkuilen) bij jezelf – zoals bijvoorbeeld hooggevoeligheid (HSP) - maar je bent zoekende hoe deze in je leven een plek te geven.

·         Een aanhoudend gevoel van stress, spanningen, vermoeidheid, burn-out …

·         Misschien bots je steeds op bepaalde valkuilen in jezelf in die mate dat het je ongelukkig maakt, zoals bijvoorbeeld een gebrek aan assertiviteit, steeds over je grenzen gaan en moeilijk "neen" kunnen zeggen, uitstelgedrag, faalangst en perfectionisme, veel piekeren en moeilijk kunnen loslaten, verlegenheid en moeite om sociale contacten aan te gaan, moeilijk tot keuzes komen in je leven, niet weten wat je wilt, e.a. …

·         Je wilt graag meer uit je leven halen, je hebt ‘alles om gelukkig te zijn’ maar toch knaagt er iets, maar je weet niet wat of hoe…

·         Misschien weet je niet zo goed wat je talenten zijn en mis je een gevoel van richting en zinvolheid in je leven.

… En zo zijn er nog vele voorbeelden van uitdagingen die je misschien herkent in je leven.

 

 

Uitdagingen horen erbij, elke mens ervaart dit in zijn leven. Echter, soms kan het zijn dat je hierbij behoefte voelt aan extra ondersteuning, een tijdelijke duw in de rug. Als psychotherapeut en coach wil ik je graag hierbij helpen.

Ik doe dit vanuit de overtuiging dat de oplossing steeds in jezelf aanwezig is: het potentieel aan liefde, kracht en wijsheid is in ons allen beschikbaar. Door allerlei ervaringen zijn we als mens hiervan vervreemd geraakt, in min of meerdere mate. Ik begeleid je in dit zoek- en groeiproces om hier opnieuw meer contact mee te maken. Dit is de basis van waaruit je dan steeds met meer vertrouwen de uitdagingen kan aangaan in je leven, en deze kan oplossen of helen. Het potentieel aan liefde, wijsheid en kracht in jezelf wordt meer en meer bevrijd.

 

 

Hoe doe ik dat concreet:

-          Ik geef transpersoonlijke psychotherapie, waarbij ik werk vanuit een holistische visie: er is aandacht voor zowel een mentale, emotionele, energetische en lichaamsgerichte benadering.

Er wordt gestart met gesprek, en gaandeweg kan ik andere methodieken inzetten die bij jou aansluiten.  Deze oefeningen helpen om diepgaander te werken. Bijvoorbeeld meditatieve oefeningen, lichaamsgerichte oefeningen, emotioneel en energetisch werk, creatieve expressie, symboolcommunicatie, methoden uit Gestalttherapie, e.a. … en zijn ontstaan uit verschillende stromingen in de psychologie.

-          Daarnaast geef ik ook loopbaancoaching. Dit is meer specifiek gericht op vragen rond je werk en loopbaan. Deze sessies kan je via loopbaancheques aan een goedkoper tarief volgen van 10€/uur.

 

 

Meer informatie betreft deze psychotherapie of loopbaancoaching kan je vinden op mijn website www.persephone.be

Je kan me ook contacteren voor een afspraak of voor extra informatie via info@persephone.be of tel 0483/618950.

 

 

 

Ik organiseer een gratis INFOSESSIE voor loopbaancoaching op

Woensdag 28/11/18 om 18u30

in mijn praktijk te Borgerhout, Oudstrijdersstraat 38.

Deze duurt ongeveer een uur: ik geef de nodige info over loopbaancoaching en je kan al je vragen kwijt indien je twijfelt om loopbaancoaching te volgen.

Ik kan maximum zes deelnemers ontvangen in mijn praktijkruimte: gelieve op voorhand je aanwezigheid te melden via info@persephone.be.

Je bent van harte welkom!

 

 

 

Hartelijke groet,

Kristel De Smedt

 

Persephone Coaching en Psychotherapie

Oudstrijdersstraat 38

2140 Borgerhout

www.persephone.be

info@persephone.be

0483/618950

Terug naar de inhoud