Focus op gezondheid - Spiritueel Aanbod - Aanbod Info

Ga naar de inhoud

Focus op gezondheid

December > week 51
Naamloos 1

Focus op gezondheid

 

Behoefte om na de feestdagen terug je gezondheid en energie een boost te geven?

 

Geen zin meer om je gezondheid uit eigen handen te geven?

 

"Absolute aanrader! Enorm dankbaar dat ik heb deelgenomen. Dit zou verplichte leerstof moeten zijn voor jong en oud(er)." Katrien

 

" Een aanrader voor iedereen die begaan is met zijn/haar gezondheid in een hele brede zin. Zoveel wetenschap omgezet in heel veel tips waar je meteen mee aan de slag kan!" Els

 

Meer info op

www.focusopgezondheid.com

 

 

Bewust je gezondheid, vitaliteit en welbevinden verbeteren in een veeleisende en snel veranderende maatschappij

 

16-18 januari 2020

of 

14-16 februari 2020

 

een boeiend en meeslepend 2 1/2-daags seminarie

 

door Hilde De Smet

(klassiek en natuurgeneeskundig arts)

 

en gastspreker Peter Van den Broucke

(burgerlijk ingenieur / water- en stralingsdeskundige)

 

met heerlijke gezonde maaltijden door In Motion

 

Voor mensen die hun gezondheid (terug) in eigen handen willen nemen of voor mensen die graag gezond en vitaal ouder willen worden

 

·         duidelijke en begrijpbare info over voeding, supplementen, ontgifting, water, elektro-magnetisme....

·         praktische oefeningen om je lichaam terug structureel en energetisch in balans te brengen en pijnklachten te verminderen

·         je energie verbeteren

·         je zelfgenezend vermogen (her)activeren

·         mentale en emotionele blokkades doorbreken

·         En nog veel meer: ademen, bewegen zonder blessures, bio-ritmes.....

 

 

·         heerlijke gezonde maaltijden inbegrepen

·         mogelijkheid tot overnachten in de buurt

·         ontspannen in de rust van Waals-Brabant

 

16 januari 17:00h - 22:00h

17 januari 10.00h - 18:00h

18 januari 10:00h -18:00 h

 

14 februari  17:00h - 22:00h

15 februari 10:00h - 18:00h

16 februari 10:00h -18:00h

 

Meer info op

www.focusopgezondheid.com

 

Laat bij de registratie je individuele gezondheidsklachten weten, zodat we in het seminarie daar zo nodig verder kunnen op ingaan.

 

Over Hilde De Smet

 

"In dit seminarie gaan we op zoek naar de blinde vlek. Er is een gap tussen waar we ons nu bevinden qua gezondheid en vitaliteit en waar we naar toe willen. Deze gap gaan we overbruggen.  "

 

In 2002 studeerde ik af als arts aan de KUL. Na één specialisatiejaar anesthesiologie, startte ik mijn opleiding huisartsgeneeskunde aan de RUG. In mijn praktijk werkte ik vooral met natuurlijke en complementaire therapieën, acupunctuur, kruiden en supplementen, homeopathie.... Ik ben moeder van 3 fantastische zonen.

In augustus 2019 stopte ik mijn persoonlijke consultaties en besloot mij uitsluitend te wijden aan het geven van cursussen.

Er is heel veel wat we zelf kunnen doen om gezond en vitaal te blijven (of te worden), Frequent echter ontbreekt de kennis of worden we juist overstelpt met gezondheidsadviezen,. Hierdoor weten we veelal niet meer wat te doen. Vaak wordt heel veel verwacht van één enkele therapie, maar zonder een verandering in levensstijl is de genezing vaak onvolledig of slechts tijdelijk. Tot slot hebben heel veel mensen beperkende overtuigingen, waardoor ze vaak de moed of het momentum niet vinden om hun leven terug in eigen handen te nemen.

In dit seminarie gaan we op zoek naar de blinde vlek. Er is een gap tussen waar we ons nu bevinden qua gezondheid en vitaliteit en waar we naar toe willen. Deze gap gaan we overbruggen. 

En dit kan het begin zijn van een blijvende en langdurige gezondheid en vitaliteit!

 

Over Peter Van den Broucke

 

"Mijn wetenschappelijke vorming en kennis over o.a. kwantumfysica bezorgt me wellicht een meerwaarde in het verklaren hoe bepaalde problematieken een invloed hebben op onze omgeving en ons lichaam."

 

Ik ben de echtgenoot van Dominique. Ik studeerde af als Burgerlijk ingenieur en ben gedurende meer dan 30 jaar officier piloot geweest bij defensie. Ik kwam tijdens die periode in contact met vele andere culturen en dat heeft een grote invloed gehad op mijn leven.
Sinds 2011 verdiep ik me in verwante onderwerpen aan de klassieke en complementaire therapieën. Mijn wetenschappelijke vorming en kennis over oa kwantumfysica bezorgt me wellicht een meerwaarde in het verklaren hoe bepaalde problematieken een invloed hebben op onze omgeving en ons lichaam.
Ik verdiep me al geruime tijd in de problematiek van water en de voordelen van het drinken van goed water.
Ik bestudeer de problematiek van elektromagnetische straling op onze leefomgeving en gezondheid, werd stralingsdeskundige, en wil deze kennis gebruiken en delen.

 

 

 

Heb je al ooit ’s ochtends bij het wakker worden gedacht: “Ik dacht dat ik op dit punt in mijn leven mij energieker zou voelen, gezonder, vitaler.” “Wel je bent niet alleen,” zegt Hilde De Smet. “Meer dan 15 jaar heb ik mijn eigen huisartspraktijk gehad. In het begin ben ik gestart als klassiek huisarts, daarna heb ik mij toegelegd op een meer holistische benadering van ziekte en gezondheid. Alhoewel ik vele mensen vooruit heb kunnen helpen, heb ik gemerkt dat, als er geen essentiële verandering optreedt in iemands leven, vroeg of laat hetzelfde of een aanverwant probleem weer opduikt. Deze verandering betreft zowel onze visie op ziekte en gezondheid, als het toepassen van kleine aanpassingen in verschillende aspecten van het dagelijks leven.

Mensen voelen de druk van werk, gezin, partner, familie, het beeld dat de maatschappij hen oplegt en hebben vaak het gevoel machteloos te zijn. Burn-out en depressie zijn de ziektes van deze tijd. Velen doen hun best om meer bewust om te gaan met voeding, nemen wat supplementen bij, bezoeken regelmatig een therapeut of gaan in een sportclub. De gezondheidsinformatie die we ontvangen is echter tegenstrijdig en niet altijd gefundeerd, waardoor we vaak niet meer weten wat te doen of onze gezondheid zelfs achteruitgaat in plaats van verbetert. Een voorbeeld zijn de mensen die zeggen dat ze eindelijk aan het sporten zijn, maar nu geconfronteerd worden met peesletsels en ontstekingen. Mensen die willen vermageren krijgen de boodschap eerst nog wat extra te verdikken, zodat bariatrische chirurgie terugbetaald kan worden….

 

En diegenen die juist deze correcte gezondheidsinformatie zouden moeten verschaffen, met name de artsen, zijn hier in hun studie niet voor opgeleid, en hebben hier meestal ook niet de tijd voor. De geneeskunde, ook de alternatieve, werkt vooral symptomatisch, het oplossen en verzachten van symptomen, maar aan de basis wordt veelal niet gewerkt. Het grootste deel van de Belgen neemt medicatie: bloeddrukmedicatie, cholesterolremmers, suikermedicatie, ontstekingsremmers, antidepressiva, anxiolytica, slaapmedicatie….

 

En toch hoeft het niet zo moeilijk te zijn. In de coaching wereld spreekt men soms van de 5 mm shift. Als je bij het boogschieten de richting van je pijl 5 mm wijzigt, zal je pijl naar een gans ander doel schieten en zullen de uitkomsten op lange termijn helemaal anders zijn. Als je dit op meerdere vlakken van je leven kan doen, kunnen je gezondheid en energie drastisch verbeteren.

Correcte, begrijpbare informatie en een aantal praktische handvaten kunnen al wonderen doen. Nog belangrijker is dat mensen geïnspireerd worden om iets aan hun gezondheid te doen, niet omdat iemand anders het wil of omdat het moet, maar omdat ze ontdekken dat ze het zelf echt willen. Motivatie komt van buiten uit, helpt slechts tijdelijk, maar inspiratie wordt van binnenuit opgewekt. Hiervoor zijn o.a. empowerment en het aanpakken van beperkende overtuigingen rond voeding, beweging, vermageren, stoppen met roken, stress, werk… essentieel.

Dit seminarie omvat vele jaren praktijkervaring en de essentie van jaren continu bijstuderen. Ik zou hem aan iedereen willen aanraden, zeker aan mensen die al lange tijd met hun gezondheid sukkelen en nu al eens het een en dan weer het ander geprobeerd hebben, met wisselend succes. We gaan op zoek naar de blinde vlek.... Maar dit seminarie is ook voor mensen (en jongeren!) die graag gezond willen leven en ouder worden.

Jammer genoeg investeert onze gezondheidszorg nog weinig in preventieve geneeskunde en moeten mensen deze opleiding zelf betalen. Toch weet ik uit ervaring dat het de investering waard is en dat die zichzelf terugbetaalt in de toekomst. Langdurig of regelmatig ziek zijn, vele therapeuten bezoeken of weinig energie hebben kost ook geld.

 

 

 

Rue du Bocage 5, 1370 Jodoigne

0497/263754

contact@focusopgezondheid.com

www.focusopgezondheid.com

Terug naar de inhoud