Boekvoorstelling: Een andere kijk op ziekte en gezondheid - HIV, mijn positieve vriend! - Spiritueel Aanbod - Aanbod Info

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Boekvoorstelling: Een andere kijk op ziekte en gezondheid - HIV, mijn positieve vriend!

December 2016 > week 49

No Images? Click here

"Een andere kijk op ziekte en gezondheid

HIV, mijn positieve vriend!"

HIV, mijn positieve vriend

Zijn eigen ervaring met HIV vormt een rode draad door dit boek.
HIV is geen ziekte maar een virus wat op zich zeer kleine niet te detecteren micro-organismen zijn. Door de aanwezigheid van antilichamen oftewel stukjes proteïne wordt er beweert dat je HIV-positief bent en er een ziekte kan ontwikkelen. Mede door de angst die welig tiert in de maatschappij wordt het kleine virus dat een goed werkend immuunsysteem perfect weet te hanteren uitvergroot tot het grote aids-monster. Volgens Geert Thyssen is er veel te snel een exclusief verband gelegd tussen HIV en aids. Aids, een verworven falen van het immuunsysteem kan door heel wat factoren die eigen zijn aan de huidige maatschappij veroorzaakt worden zonder de hulp van het minuscule virusje dat HIV zou zijn.

In het boek geeft hij enkele andere mogelijkheden om HIV te benaderen. Binnen de totale biologie en de nieuwe Germaanse geneeskunde zijn virussen geen agressieve wezens maar ze komen eerder op het juiste moment van een zinvol biologisch speciaalprogramma helpen om sneller de noodzakelijke homeostase te bereiken.

De weg naar gezondheid...


Een gezonde mens voelt zich goed in zijn vel, heeft weinig of geen fysieke klachten, heeft een innerlijke rust en vrede, wordt niet al te veel gehinderd door lastige emoties en leeft niet alleen voor zichzelf maar vanuit een onvoorwaardelijke liefde voor het grotere geheel.

Op fysiek vlak komt in dit boeiend boek het belang van een goede darmflora als onderdeel van de immuniteit naar voor. Er zijn tal van middelen die hierbij kunnen helpen, maar wat voor soort voeding, kruid of voedingssupplement geschikt is, hangt van de klachten af waarmee een persoon te kampen heeft.

Na een korte beschrijving van de rol die emoties kunnen spelen richt Geert zich op het mentale aspect van de mens. Op welke manier zijn we voortdurend met onszelf in communicatie? Hoe reageren we op de wereld rondom ons? Welke levenshoudingen stimuleren een persoon in zijn persoonlijke groei?

Tot slot gaat hij de spirituele toer op door enerzijds het belang te onderstrepen om je innerlijke gids te herontdekken én te volgen. Anderzijds brengt hij enkele ‘symbolische’ verklaringen rond HIV naar voor om van daaruit aan zelfreflectie te kunnen doen en jezelf beter te leren kennen. Zo kan HIV je even doen stilstaan over de manier waarop je met Liefde en seksualiteit omgaat. Jezelf volledig aanvaarden en liefhebben om zo met een onvoorwaardelijke liefde de wereld in te stappen.

 

 

Een andere kijk op ziekte en gezondheid

In dit boek wil Geert Thyssen het blik van de lezer verruimen door het geven van een alternatieve kijk op ziekte geruggesteund door de visie van de nieuwe Germaanse geneeskunde en de totale biologie. Ziekte hoeft geen probleem te zijn, misschien is het eerder een signaal dat er wat aan de hand is. Misschien heb je de eerste subtielere signalen genegeerd en verder gedaan in de hecticiteit van de huidige maatschappij, waardoor er nu met behulp van een ‘ziekte’ aan de alarmbel wordt getrokken. Of hij gaat nog een stapje verder door te stellen dat ziekte niet bestaat en dat het een zinvol biologische speciaalprogramma is. Je lichaam zoekt voortdurend naar een nieuwe vorm van evenwicht, het streeft naar homeostase. De wetmatigheden in de natuur doen alles ervoor om dat evenwicht te bereiken. Dit kan wat hinder of noem het symptomen met zich meebrengen, maar het is het meest geschikte antwoord dat je lichaam op dat moment kan geven om terug richting een natuurlijke balans te gaan.

 

Vijf helpende tips die goud waard zijn...

Je kan helpen om deze waardevolle informatie te verspreiden door:

  • koop het boek in de reguliere boekhandel en geniet ervan
  • verspreid deze mail als een 'positief' virus. :)
  • Organiseer een lezing met Geert Thyssen
  • Deel onze facebookpagina of volg me op twitter
  • Bouw vol vertrouwen aan je eigen gezondheid!

24 januari 2017 geef ik een lezing in Antwerpen. Meer informatie op www.dedruïde.com

Inschrijven kan via levensstroom@gmail.com of 0495/54.03.79

 


--
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu