Ayurveda lezingen & workshops in Vlaanderen - Spiritueel Aanbod - Aanbod Info

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Ayurveda lezingen & workshops in Vlaanderen

September 2016 > week 36
School van Ayurveda nu ook op Facebook!
Wees ook daar welkom!
Ayurveda lezingen &
workshops in Vlaanderen

School van Ayurveda, Molenaarsstraat 111-45, 9000 Gent


Zondag 25 sepember | 5th International Ayurveda Meeting

De School van Ayurveda is overtuigd van het programma voor het seminarie op 25 september 2016. Dit jaar hebben we opnieuw 2 top sprekers die op ons podium zullen staan. We verwelkomen dit jaar  Dr. Shukla en Dr.Prasad, beiden zijn MD in Ayurveda.

HIV & AYURVEDA
Dit jaar nodigen we Dr. Nishant Shukla uit, deze dokter bestudeerde 10 jaar ayurveda. Tijdens zijn opleiding koos hij voor de specialisatie psychiatrie. Hij leeft en werkt nu in India, nadien heeft hij zich nog gespecialiseerd in behandeling van bloedziekten waaronder leukemie en HIV.

De school koos voor het onderwerp HIV omwille van de grote uitdaging die aan dit onderwerp vastzit. Dr Shukla heeft eigen praktijk, daarnaast heeft hij een carrière als lesgever, auteur en werkte ook al mee aan verschillende researchprojecten.

HIV is een ziekte van de laatste eeuw én ongeneesbaar. Een doodsvonnis voor wie de diagnose krijgt. Klassieke medicatie onderging ondertussen al een grote evolutie maar blijft niet zonder bijwerkingen. Vandaar ook de grote vraag oor wie met HIV te maken heeft, wat kan ayurveda voor deze mensen doen?

Dr Shukla vertelt:  In de oude teksten staat eigenlijk niets over HIV geschreven. Via de symptomen ben ik gaan zoeken in de oude teksten naar antwoorden. En inderdaad, via zijn wijze inzichten die hij ons zal delen,  behandeld hij met succes.

Dr Shukla zal het hebben over zijn multi focus en  aanpak bij elke HIV-patiënt.  Tijdens zijn lezing zal hij zijn ervaringen, geheimen, voorkeursbehandelingen, kruiden en recepten meegeven voor de aanpak van de gevolgen van HIV. Waaronder:  Chronische koorts, diarree, gewichtsverlies, angsten, verhogen van de immuniteit en de ideale voeding bij HIV-patiënten.

Hij zal ruim de aandacht geven aan bepaalde aan te raden voedingstoffen, antivirale planten maar ook de Rasayana planten. Hij heeft ook fantastische resultaten via wetenschappelijke gefundeerde case studies. Hij vertelt niet alleen een praatje maar komt ook met het harde bewijs dat wat hij vertelt ook werkt. Stabiliteit, levenskwaliteit, levensverlenging en levenskracht dankzij Ayurveda voor de HIV-patiënt.


AUTISME & AYURVEDA
Een ander onderwerp die tegenwoordig bij ons erg in de aandacht staat is autisme. Hier in België focust zich men bij autisme vooral op de aanvaarding en verzachting van de feiten. Het lijkt wel of iedereen hier machteloos staat tegenover de aandoening.

Om dit onderwerp in de kijker te zetten op het seminarie kozen we voor Dr. Vaidya Prasad uit India. Hij studeerde eerst jaren Indische filosofie om daarna Ayurveda te bestuderen. Tijdens zijn studie specialiseerde hij zich in Salakya tantra, dit is de behandeling van de zintuigen.

Hij specialiseert zich sinds 2002 in autisme en autisme spectrum. Hij ontwikkelde een heel eigen en nieuwe werkwijze voor de behandeling van deze aandoening. Hij deed al diverse internationale conferenties met zijn unieke zienswijze en behandeling van meer dan 300 autistische patiënten mét resultaat.

Dr. Prasad zal tijdens zijn lezing vertellen hoe hij autisme begrijpt en diagnosticeert.  Welke dosha s zijn echt verstoord? Wat is zijn ayurvedische visie over autisme?  Waar maakt hij het verschil met anderen? Hij vertelt zijn ervaringen en voorkeuren voor bepaalde kruiden en ayurvedische producten. Daarnaast brengt hij volgende zaken ter sprake: Diverse panchakarma technieken en hun specifieke oliën en het belang van zintuigbehandelingen en de diepere invloed van deze behandelingen.

Kortom, dit zijn 2 lezingen die bedoelt zijn voor iedereen die een algemene interesse heeft in Ayurveda. Maar daarnaast ook specifiek het verschil wil maken op vlak van HIV en autisme in zijn (ayurveda) praktijk. 

Dit seminarie is geaccrediteerd door het KTNO.
Krijg 40% korting als Vlaamse ondernemer met de kmo-portefeuille.

Praktische informatie
Wat? 5th International Meeting in the Low Countries | Autisme & Ayurveda
Wanneer? Zondag 25 september | 10u00 tot 17u00
Waar? School van Ayurveda | Molenaarsstraat 111-45, 9000 Gent
Prijs? ¬ 100 | inclusief hand-outs, vegetarische maaltijd, thee en versnaperingen
Inschrijven? Mail naar Felia via felia@lies-ameeuw.com Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van de deelnameprijs op het rekeningnummer  BE 25 7380 0812 4982.

Met dank aan onze sponsors:

  

 

© 2016 School van Ayurveda - Lies Ameeuw - Molenaarsstraat 111-45 - 9000 Gent
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu