Ayurveda lezingen & workshops in Vlaanderen - Spiritueel Aanbod - Aanbod Info

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Ayurveda lezingen & workshops in Vlaanderen

December 2016 > week 49
School van Ayurveda nu ook op Facebook!
Wees ook daar welkom!
Ayurveda lezingen &
workshops in Vlaanderen

School van Ayurveda, Molenaarsstraat 111-45, 9000 Gent


Het jaar is bijna om, maar de School van Ayurveda heeft nog een heleboel fijne dingen op de planning. Iedereen is van harte welkom! Schrijf zondag 8 januari in je agenda, dan nodigen we iedereen uit voor een hapje & een drankje om het nieuwe jaar in te zetten! Alle info & activiteiten? Klik hier.

Zaterag 17/12 | Indisch koken

De Indische keuken is een smaakvolle, kleurrijke en geurrijke keuken.
Tijdens deze kookworkshop laten we je heel graag kennismaken met het Indische streetfood van Mumbai. Deze kookles staat volledig in het teken van Aalo Tikki ofwel een Indisch vegetarische burger.
Onze kooklessen worden gegeven door Yasmeen Perwaz, Indische in hart & nieren en ayurvedisch therapeute. De kooklessen gaan door in een professionele leskeuken.

Het menu | Aloo Tikki

Aloo Tikki - Vegetarian burger
Pakora's + Tomatoe Chatney
Panir pakoras
Matar Aloo Samosa (Gluten vrij) + Saunth (Dried Mango sauce)
Saputra Samosa
Khatta Kabali Channa

Praktische informatie

Wat? Indische kookworkshop
Wanneer? Zaterdag 17 december | 10:00 tot 15:00
Waar? Campus St. Vincentius | Brandweerstraat 4, 9000 Gent
Prijs? € 75 | Inclusief uitgebreide maaltijd, koffie, thee en recepten
Inschrijven? Bevestig je deelname aan Felia via felia@lies-ameeuw.com. Je inschrijving is pas definitief na ontvangst van de deelnameprijs op het rekeningnummer BE25 7380 0812 4982


Zondag 18/12 | Feestelijke boekvoorstelling "Wat ik je nooit kon vertellen"

Het boek

Dit keer schreef Lies Ameeuw een fictief verhaal die zich afspeelt in de Indiase cultuur, die zich kenmerkt door de Vedische traditie,  het visitekaartje van India. De Vedische cultuur biedt en hoop spiritualiteit, wijsheid, geluk, verlichting, antwoorden op het leven. Maar we weten ook, dit is niet voor iedereen in India. En wie dan wel toegang heeft tot al die Vedische mooie inzichten leeft er niet altijd naar. Materiële zekerheden en uiterlijkheden blijven ook bij de meest fanatieke aanhangers van de Vedische cultuur een grote rol spelen.

"Persoonlijk ervaar ik een groot streven naar perfectie in de Vedische cultuur. Een ideaal die dan toch niet voor iedere mens van vlees en bloed is weggelegd.  Het verhaal gaat over de beperkingen van het streven naar perfectie en de gevolgen ervan." zegt Lies Ameeuw

"We gaan eerst doorheen het ontstaan en de leefwereld van de Vedische cultuur. Ook contrasten binnen die cultuur. Pijn die ontstaat door gebrek aan flexibiliteit."

"Het boek gaat ook over de oplossingen voor die pijn. Via rouwverwerking, Indiase rituelen, trauma werk, opstellingswerk. Een vlot lezend verhaal, beetje cultuur, beetje emotie, beetje spanning, maar uiteindelijk een positief en oplossingsgericht boek."

Ayurveda spreekt over drie lagen van genezing. Een fysiek, klassieke Ayurveda, voeding, kruiden en massage.  Maar ook over emotioneel en spiritueel, dit boek gaat over genezing  Chikitsa van het emotionele  Satvavaja en spirituele  Daiva Vyaprasraya . Op die manier is dit boek een aanvulling op mijn andere boeken.

Prijs boek: € 20,00

Praktische informatie

Wat? Feestelijke boekvoorstelling "Wat ik je nooit kon vertellen" door Lies Ameeuw
Wanneer? zondag 18 december om 15u00

Graag vooraf een seintje als je er graag bij bent via felia@lies-ameeuw.com
Gratis en vrije toegang, iedereen welkom! Kom ook langs in onze winkel, we zijn open.

De School van Ayurveda organiseert in december heel wat open winkeldagen. Shop je ayurvedische voorraad aan producten aan of vindt er je gezonde kerstcadeau! De winkel is open op:

  • Donderdag 8 december | 14u00 tot 18u00
  • Zondag 18 december | 12u00 tot 18u00
  • Donderdag 22 december | 14u00 tot 18u00

Meer informatie? Surf naar www.lies-ameeuw.com

© 2016 School van Ayurveda - Lies Ameeuw - Molenaarsstraat 111-45 - 9000 Gent

 

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu